Open en gesloten lettergrepen uitleg

Datum van publicatie: 08.01.2021

Secundair 1. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Meer artikelen.

Meer artikelen. Hierna komt er dus geen letter bij, maar gaat er ook geen letter weg. Deze spellingsmoeilijkheden komen onder andere aan bod:. Voor kinderen en hun ouders uit groep 8 van de gewone basisschool zijn de eerste maanden van het jaar een spannende tijd. Je schrijft het woord dan dus precies zoals je het zegt.

Het controleren is heel belangrijk en mag zeker niet overgeslagen worden? Leermiddelen Bij het verdelen in klankgroepen gaat het juist om wat je kunt horen. Deel dit artikel:. Aan de hand van dit spel oefenen leerlingen rond de verdubbelings- en verenkelingsregel. Educatieve game 1 Educatieve game educatief spel Quiz 1 Quiz kwis.

 • Sorteer: Relevantie Datum Score.
 • Anderstalige nieuwk. Deel dit:.

Tweelettergrepige woorden met open en gesloten lettergreep : Woordenrijtjes thema Halloween

Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring. Voor nu wens ik jullie heel veel succes en plezier met het oefenen van de open- en gesloten lettergrepen. Maar zodra de woorden meer lettergrepen krijgen, gaan ze twijfelen en zie je fouten als:. Meestal krijgen kinderen voor het eerst te maken met open- en gesloten lettergrepen wanneer ze in groep 4, 5 of 6 zitten. Spellen zonder fouten. Leermiddelen

 • Over Taalkanjer.
 • Educatief 1 Educatief Leerling. Wat moet je zeker weten!

Het controleren is heel belangrijk en mag zeker niet overgeslagen worden. Schooladvies groep 8: hoe komt het schooladvies tot stand. Open en gesloten lettergreep : Leesbladen. Kijk dan hier …. Download de Gratis Werkbladen.

Voor nu wens ik jullie heel veel succes en plezier met het oefenen van de open- en gesloten lettergrepen. Deze woorden kun je nergens afbreken , dus je kunt ze ook niet verdelen in meerdere lettergrepen. Maaike de Boer is initiatiefneemster van Wijzeroverdebasisschool.

Een open lettergreep is een lettergreep die eindigt op een klinker of klinkercombinatie, open en gesloten lettergrepen uitleg. Soms komen ze er niet uit en raden ze wat er staat. In dit artikel zal ik precies uitleggen wat open lettergrepen en gesloten lettergrepen precies zijn, en hoe je ze kunt gebruiken bij spelling.

De IEP Eindtoets is een eindtoets die eind groep 8 wordt afgenomen. Klinkercombinaties hebben altijd dezelfde klank. Met dit werkblad oefenen leerlingen het verenkelen en verdubbelen.

Stappenplan; het goed opschrijven van woorden met open en gesloten lettergrepen

Om je kind goed uit te kunnen leggen wat open en gesloten lettergrepen precies zijn, moet je zelf goed weten wat het verschil is tussen klankgroepen en lettergrepen. Hierbij zie je dus duidelijk wat het verschil is tussen lettergrepen mus-sen en klankgroepen mu-ssen.

Leerlingen schrijven het meervoud van woorden, ze duiden het juiste antwoord aan en ze verbeteren fout geschreven woorden. Wat is de IEP Eindtoets? Een online escaperoom waarin de leerlingen al hun kennis van spelling niveau eind derde leerjaar moeten gebruiken om de code van de lift te ontdekken om zo de dokters te bevrijden.

Reacties Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Leerlingen gooien om beurt met een dobbelsteen en vullen het vakje in. Woorden kunnen natuurlijk ook meer dan twee lettergrepen hebben, open en gesloten lettergrepen uitleg. Deel dit:. Jouw e-mailadres:. De toets is een alternatief voor de Cito eindtoets. Vergelijk: be-ker en be-kend Een gesloten lettergreep is een lettergreep die eindigt op een of meerdere medeklinkers.

Verenkelen en verdubbelen

De IEP Eindtoets is een eindtoets die eind groep 8 wordt afgenomen. Dit is een voorbeeld van een hoorwoord: woorden die je gewoon zo schrijft als je ze hoort. Woorden waarin je meerdere klanken hoort, kun je verdelen in lettergrepen. Hierna komt er dus geen letter bij, maar gaat er ook geen letter weg.

Dit zijn de vier stappen die je moet volgen om woorden met open en gesloten lettergrepen goed op te schrijven. Verenkelen en verdubbelen : Spel. Het is belangrijk dat je het werken met lettergrepen goed onder de knie hebt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Fayçal:

  Sommige woorden bestaan maar uit één lettergreep.

  Antwoord
 2. Wishal:

  Gerelateerde artikelen Wat is een lettergreep?

  Antwoord
 3. Oane:

  Zomerchallenge

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *