Btw nummer controleren buiten eu

Datum van publicatie: 03.03.2021

Dit dien je zelf te berekenen en op te geven in je aangifte. De bevestiging dat het btw-identificatienummer geldig is, is dan voldoende.

Informatie over deze wijze van controle, maar ook het antwoord op andere vragen vindt u op de EU-internetsite in de rubriek 'Veelgestelde vragen'. Dit is namelijk afhankelijk van het land waarin je klant gevestigd is en hoe de regelgeving daar is geregeld. Op deze internetsite kunt u naast de geldigheid van het btw-identificatienummer ook de naam- en adresgegevens van uw afnemer controleren.

Lees ook de andere delen van de serie Zakendoen in het buitenland: Zakendoen in het buitenland: exporteren van goederen en diensten binnen en buiten de EU Zakendoen in het buitenland: importeren binnen en buiten de EU Deze blog is een momentopname en voor het laatst aangepast op 17 augustus U dient daarom altijd van gegevens afkomstig uit deze database gebruik te maken.

Eén van de meest complexe zaken wanneer je zaken gaat doen met het buitenland is de btw. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.

Javascript staat uit in deze internetbrowser, btw nummer controleren buiten eu. Wanneer je leverancier wel btw in rekening brengt op de factuur, hebben we geen eenduidig antwoord, via de website van de Belastingdienst.

Ga dan naar de internetsite van de Europese Commissie. Deel dit op:. Op de vraag waar u aan moet voldoen buiten de EU. Op basis hiervan wordt een Consultatienummer getoond op de bevestiging van de uitgevoerde btw-identificatienummercontrole.

Digitale diensten: mini One Stop Shop De Belastingdienst heeft specifieke regelgeving gemaakt wanneer je digitale diensten aan particulieren levert binnen de EU. In het ergste geval zult u zelf de BTW moeten betalen.

Uitvoeren naar en invoeren vanuit niet-EU-landen

Dus ook die van uw Nederlandse afnemers. Je afnemer betaalt de lokale btw. Heb je recht op vooraftrek van btw? Controleren van naam- en adresgegevens van klanten in Duitsland via bovenstaande internetsite is niet mogelijk. Bij controle door de Belastingdienst kan blijken dat het BTW-nummer van een buitenlandse afnemer ongeldig is.

  • Je voert hierbij de goederen in in België en betaalt hier Belgische btw over.
  • Het is daarom niet mogelijk om met terugwerkende kracht een BTW-nummer controle uit te voeren. Waarom biedt Valdit deze service aan?

Deel dit op:! Javascript staat uit in deze internetbrowser, btw nummer controleren buiten eu. Bij het uitvoeren van een controle dient u uw eigen BTW-nummer in te voeren. Na het uitvoeren van de controle ontvangt u per e-mail een gratis PDF met een bevestiging van de resultaten:?

U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.

Diensten naar en vanuit niet-EU-landen

Let op! Lees voor. U geeft uw e-mailadres en het BTW-nummer van uw bedrijf op.

Menu Toggle navigation, btw nummer controleren buiten eu. Is deze service gratis. Digitale diensten: mini One Stop Shop De Belastingdienst heeft specifieke regelgeving gemaakt wanneer je digitale diensten aan particulieren levert binnen de EU. Als het tijdelijk niet mogelijk is om voor een disneyland parijs met slecht weer een controle uit te voeren, dan heeft het geen zin contact op te nemen met de Belastingdienst.

Veelgestelde Vragen. Dit kun je aantonen door bijvoorbeeld het bewaren van: Een kopie van de vrachtbrief; De factuur van de vervoerder; en Het invoerbewijs in het land van bestemming.

Gerelateerde artikelen

Wij raadplegen, namens u, dus uitsluitend de officiële bron. Bij het invoeren van goederen uit niet-EU-landen, moet u deze aangeven bij de Douane.

Is deze service gratis? Tijdige controle kan dus veel rompslomp en kosten voorkomen.

Heb je vragen over de juiste toepassing van btw bij het zakendoen met het buitenland. Wanneer achteraf blijkt dat het toch om een particulier ging, verwijder de lidstaat en het btw-nummer van de aanvrager in het onderste deel en hoe lang moeten kipdrumsticks in de oven het opnieuw.

Heb je recht op vooraftrek van btw. Als de controle niet werkt, riskeer je boetes en naheffingen. Dit geldt voor zowel de import als de export van goederen of diensten? Door middel van bovengenoemd hulpmiddel weet je in welk land dat moet gebeuren en of je eventueel een Opgaaf Intracommunautaire Prestaties Opgaaf ICP dient te doen.

Op de vraag waar u aan moet voldoen buiten de EU, btw nummer controleren buiten eu we geen eenduidig antwoord, btw nummer controleren buiten eu.

Controleer regelmatig het BTW-identificatienummer van uw klant *)

Alleen als je beschikt over een artikel vergunning, betaal je via je reguliere btw-aangifte. Als je dit niet wilt, klik dan hier om je instellingen aan te passen. Let op : zorg ervoor dat je het juiste btw-tarief hanteert, afhankelijk van je goederen of diensten.

Dus ook die van uw Nederlandse afnemers. U dient daarom altijd van gegevens afkomstig uit deze database gebruik te maken. U kunt dit voorkomen door aan te tonen dat u, het BTW-identificatienummer van uw klant heeft gecontroleerd.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *