Hoe oud moet je zijn om vuurwerk te kopen

Datum van publicatie: 02.03.2021

De eerste categorie ook wel feestvuurwerk genoemd. Lees ook: Nederlanders bestellen massaal vuurwerk: verkooprecord verwacht.

U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Vuurwerk Vraag en antwoord Wat moet ik weten als ik vuurwerk koop? De leeftijdsgrens vuurwerk bij het kopen van vuurwerk dat binnen categorie I valt, is natuurlijk lager dan de leeftijdsgrens vuurwerk bij het kopen van producten die binnen categorie III vallen. Vanaf 1 december geldt er een vuurwerkverbod voor sommige vuurwerkproducten die veel letsel en overlast veroorzaken. Overdag knallen mag dus officieel niet meer. Meer veiligheidstips bij Veiligheid.

Jaarlijks belanden gemiddeld gewonden op de spoedeisende hulp en raken ogen beschadigd. Daarom is het belangrijk dat je bijvoorbeeld niet te veel hebt gedronken. Tevens staat de minimum leeftijd vermeld. Als je van plan bent om vandaag vuurwerk af te gaan afsteken. Video toevoegen.

  • Wie buiten die tijden aan het knallen is met legaal vuurwerk, riskeert een boete van euro en moet het vuurwerk dat hij nog heeft, inleveren.
  • En dan heb je nog het professionele vuurwerk.

Hoe oud moet je zijn om vuurwerk te mogen kopen? Twaalf, zestien of achttien?

U mag maximaal 25 kg vuurwerk per huishouden hebben. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. U moet minimaal 12 of 16 jaar zijn om vuurwerk te kunnen kopen. Hoe weet je of je legaal vuurwerk koopt? Liefhebbers van harde knallen en sierlijke ontploffingen kunnen vandaag hun hart eindelijk weer ophalen.

  • Zo zijn er drie categorieën bij het aanschaffen van vuurwerk, namelijk:.
  • Vallen nitraten dan onder categorie 2 of 3? En als je betrapt wordt met illegaal vuurwerk?

Plaats reactie. Lees ook: Nederlanders bestellen massaal vuurwerk: verkooprecord verwacht. Dat gebeurt vooral rond scholen, maar ook op andere plekken kan het afsteken van vuurwerk verboden zijn. Overdag knallen mag dus officieel niet meer. Hoeveel vuurwerk mag je hebben.

Veiligheid

Mag je overal knallen? Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Ben je te vroeg, of ga je op nieuwjaarsdag te lang door, dan kun je een boete krijgen. En draag een jas zonder capuchon.

Wat is er eigenlijk veranderd dit jaar. Vuurwerk uit het buitenland moet voldoen aan de eisen van de Nederlandse wet uit het Vuurwerkbesluit  en Regeling aanwijzing consumenten- en theatervuurwerk Ract. Draag geen licht ontvlambare kleding, zoals nyl. Bovendien mag je dit alleen kopen op de drie afgesproken verkoopdata voor dit jaar. Garam masala rotterdam gewicht per persoon De maximale hoeveelheid vuurwerk die mag worden meegegeven is gelijk gebleven?

Dit hangt af van in welke van de 2 categorien het vuurwerk valt!

2. En als je buiten die tijden vuurwerk afsteekt?

Blijf op een veilige afstand van het vuurwerk. Registreer je gratis! Categorie II: vuurwerk met weinig gevaar en een laag geluidsniveau.

Zoeken binnen Rijksoverheid. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Overdag knallen mag dus officieel niet meer. Enige uitzondering op deze aangepaste afsteektijden is het afsteken van CAT.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Let er ook op dat het gaat om legaal vuurwerk. Wie betrapt wordt zonder standaard! Een voorbeeld van vuurwerk in categorie I.

Liefhebbers van harde knallen en sierlijke ontploffingen kunnen vandaag hun hart eindelijk weer ophalen. Bent u van plan om dit jaar ook vuurwerk af te steken en bent u benieuwd wat de leeftijdsgrens vuurwerk voor het aanschaffen van vuurwerk is? Vuurwerk thuis laten bezorgen is strafbaar. Als je van plan bent om vandaag vuurwerk af te gaan afsteken, moet je even opletten.

De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Consumenten mogen alleen vuurwerk kopen bij vuurwerkwinkels met een vergunning. Mag soms afgestoken worden in een besloten ruimte.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *