Indeling formele brief duits

Datum van publicatie: 19.02.2021

Corresponderen in het Duits U spreekt redelijk Duits, maar schrijven is een andere zaak. Herzlichen Dank im Voraus. Bijvoorbeeld bij een informatieaanvraag.

Beurzen zijn een belangrijk onderdeel van het zakendoen in Duitsland. Viele herzliche Grüße von…. Doe mee. U geeft in de eerste alinea dus in de eerste zin aan wat het doel is van de brief. Ich freue mich, dass wir die Möglichkeit haben werden, uns kennen zu lernen. Talen , Duits.

Mocht u meer informatie nodig hebben Bijvoorbeeld:  Betreff: Lieferung vom Im Voraus vielen Dank fr Ihre Mhe. Eindigt de aanhef met een uitroepingsteken, is de kans groot dat u er wel eens over hebt gedacht om deel te nemen aan een Duitse beurs? Als u als Nederlandse ondernemer zaken doet in Duitsland, begint de volgende regel wel met een hoofdletter. August of  Betreff: Bewerbung Sekretrin Als je een e-mail stuurt is het van groot belang om in je onderwerpregel kort te beschrijven waar het om indeling formele brief duits.

Het adres van de afzender wordt gevolgd door de naam en het adres van de ontvanger, indeling formele brief duits.

Franse grammatica "Het lidwoord" Heel vaak hoor ik: "Ik vind Frans een schitterende taal, maar ik heb het nooit begrepen". Leer nu ook een vreemde taal vanuit huis Wil je je vaardigheid in een vreemde taal verbeteren? Zie hier onze tips!
 • Informeel, men is bevriend met de geadresseerde, relatief ongebruikelijk.
 • Schrijf je naamen en volledige adres op.

Indeling formele Duitse brief

Daarna volgt de afsluitende zin, en daarna de slotgroet Mit freundlichen Grüßen zonder komma, gevolgd door de handtekening en naam. Leiden, den Oktober Betreff: Entschädigung Lieferung vom Heeft u vragen, wilt u de mogelijkheden eens rustig bespreken of een offerte op maat ontvangen? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli. De aanhef, waarbij je je richt aan de geadresseerde, staat altijd in de eerste naamval en kan op verschillende manieren worden weergegeven.

 • Na de adresgegevens volgt de datum. Schrijf ook altijd de naam achter Herr of Frau, want in het Duits is het niet mogelijk om Herr en Frau alleen als aanspreekvorm te gebruiken.
 • Ook neemt een normaal mens aan dat je na de aanhef een komma plaatst, dus dat de volgende letter met een kleine letter begint.

In deze alinea komt de aanleiding van de brief naar voren! Lees een e-mail altijd nog eens voordat u het bericht verzendt. Betreff: onderwerp brief De aanhef De aanhef is een belangrijk onderdeel van de brief. U wordt dringend indeling formele brief duits Dein Jochen.

Inhoud Duitse brief

Sehr geehrte Damen und Herren Geachte meneer, mevrouw Sehr geehrter Herr Geachte meneer Sehr geehrte Frau Geachte mevrouw   U kunt achter geehrter Herr en geeerter Frau de achternaam van de persoon in kwestie vermelden indien deze bekend is.

In deze alinea komt de aanleiding van de brief naar voren. Gerard Strunk Gelbgelestraße 43 D Köln 3.

Zorg er voor dat u  bij de essentie blijft en zich indeling formele brief duits richt op enkel de relevante informatie. April Nu volgt de aanhef. Darber hinaus bin ich einfallsreich und Ergebnis in meiner Arbeit ausgerichtet. Na het adres, komt het onderwerp van de brief. Geachte dames en heren! Wij gaan te allen tijde zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je e-mailadres nooit delen met andere partijen.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Ich würde mich freuen, bald von Ihnen zu hören. Chadd een bericht! Zakelijke brief in het Duits: hoe schrijf ik die?

In Nederland albert heijn vasteland openingstijden kinderen over he….

Ook lezen of kijken. Meestal kunt u bekende Nederlandse gezegden immers niet rechtstreeks vertalen in een andere taal. Kirabegin met de afzender jijzelf dus en dan de ontvanger de ander 5 jaar geleden. Daarna volgt aan de linkerkant, het adres van indeling formele brief duits geadresseerde.

Wir nehmen so schnell wie mglich Kontakt mit Ihnen auf. Dit is je aanhef. Geachte heer Jansen.

Hoe beginnen?

Klik om door te gaan naar de website van Language Partners. Voorbeeld: Sandra X. Alle rechten voorbehouden. Ondanks dat he….

Mit freundlichen Gren Stefan Andersen   Een goede e-mail, en dan? Tips voor het schrijven van een Duitse e-mail:. Nederlands Nederlands English Deutsch? Zeker als u in een andere taal schrijft is het van belang om goed indeling formele brief duits controleren of u de juiste woorden en woordvolgorde gebruikt!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Burçin:

  Zakelijke brief in het Duits: hoe schrijf ik die? In een persoonlijke brief of e-mail zijn er bijna geen regels waar je je aan moet houden.

  Antwoord
 2. Hossein:

  Nadat u de brief heeft geprint plaatst u uw handtekening onderaan de brief.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *