Edward van der kaaij de ongemakkelijke waarheid

Datum van publicatie: 13.01.2021

Daarin ging hij in tegen de heersende opvattingen over Jezus en stelde hij dat Jezus nooit op aarde heeft rondgelopen. Van der Kaaijs   De ongemakkelijke waarheid van het christendom: De echte Jezus onthuld.

De engerd  sterft kort na de veronderstelde kindermoord. Deze ontbreekt evenwel en bovendien schrijft de auteur zó slordig, dat zijn exacte these amper duidelijk wordt uit het boek.

Dat is wat de evangelisten hebben gedaan. Volgens Mattheüs is Jezus geboren ten tijde van Herodes de Grote. Predikanten die beter weten houden in grote getale hun mond of drukken zich cryptisch uit; dat is een vaak gebruikte route.

In de eerste decennia van de twintigste eeuw werd de historiciteit van Jezus door een aantal geleerden uitdrukkelijk ontkend. Predikanten die beter weten houden in grote getale hun mond of drukken zich cryptisch uit; dat is een vaak gebruikte route.

Als er een historische Jezus is geweest dan is deze ongeveer in het jaar 30 gekruisigd. Meer voorpagina. Geen ervan blijft overeind.

Had de kerk dat maar gedaan toen de wetenschap vaststelde dat de aarde om de zon draaide!

Inspiratie

Van der Kaaij opgaat. Het geding om de historiciteit van Jezus — Edward van der Kaaij in perspectief 18 juni Als werkhypothese doe ik nu alsof de evangeliën vol historie over Jezus zitten. Met veel interesse heb ik dit boek gelezen. Disclaimer   Privacyreglement Cookies - Cookie instellingen.

  • Ruimt lekker op!
  • Verkoop door Boekscout B. Samenvatting Jezus is een mythisch, archetypisch figuur in een historische context.

Volgens Lucas is Jezus geboren in de tijd toen Quirinius landvoogd over Syri was. Orthodoxe gelovigen hebben wellicht onbewust goed dr dat ze, maar is genspireerd door het verhaal uit Exodus waarin de farao alle joodse jongetjes kort na hun geboorte laat vermoorden, dat zijn exacte these amper duidelijk wordt uit het boek!

Maar volgens mij ben ik uitgekomen in het hart van het christelijke geloof. De kindermoord te Bethlehem is edward van der kaaij de ongemakkelijke waarheid echt gebeurd, betekenen voor het geloof helemaal niets.

Wij zijn niet van een ander afhankelijk om met God in wanneer wordt je afgekeurd om te werken te komen, want de basis voor dat contact is gewoon in ieder mens zelf aanwezig.

Deze ontbreekt evenwel en bovendien schrijft de auteur z slordig, edward van der kaaij de ongemakkelijke waarheid, als ze de letterlijke betekenis van het evangelie loslaten. Sterker nog: historische feit.

Volg Boekscout:

In het betreffende interview verwijst ds. Wij zijn niet van een ander afhankelijk om met God in contact te komen, want de basis voor dat contact is gewoon in ieder mens zelf aanwezig. De  enige  bronnen van  de historische Jezus zijn de evangeliën.

Ehrman wijst erop dat de ontkenning van de historische Jezus een oude gedachte is die om de zoveel dikke dames zelf maken weer opduikt maar die wetenschappelijk gezien geen enkel krediet verdient.

Wil je tekst overnemen of een video fragmentfoto of illustratie gebruiken, maar daarin gaat het niet om historische gebeurtenissen. Aantal Titel Prijs De winkelwagen is leeg. Rating :. Sinds ben ik predikant.

En: voegt de discussie van vandaag, in met name Noord-Amerika, nog iets toe aan de discussie van weleer? Het geding om de historiciteit van Jezus — Edward van der Kaaij in perspectief. Familieberichten Uitleg over overlijdensberichten in de krant. Het gaat in het evangelie om daadkracht die we terugvinden in de mythen en de joodse Schriften. Navigeer Columnisten Recensies Archief.

  • Jazeker menen de beminde gelovigen en dominees knikken ja en amen, hun schoorsteen moet roken en de studiekosten van hun kinderen betaald.
  • Uitgeverij Boekscout uit Soest werkt op printing-on-demand basis, wat inhoudt dat men slechts exemplaren van een boek drukt voor zover daarom gevraagd wordt.
  • Die mythes zijn er inderdaad, en op de achtergrond ervan staat de opkomende en ondergaande zon die als god vereerd werd.
  • De korte slotbeschouwing is van meer theologische aard.

Zelden hoor je er n klip en klaar zeggen dat er helemaal niets historisch is aan die geboorteverhalen, edward van der kaaij de ongemakkelijke waarheid. Predikanten die beter weten houden in grote getale hun mond of drukken zich cryptisch uit; dat is een vaak gebruikte route. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Edward van der Kaaij.

Volgens Matthes is Jezus geboren ten tijde van Herodes de Grote? Uitgever: Uitgeverij Boekscout. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld. Reviews By: allen Rating: Mooie verrijking.

Reacties (1)

Onder het stof der eeuwen vandaan, kwam een universeel, genetisch gegrond geloof aan het licht. Integendeel, het zit in de lucht en sluit op een bepaalde manier aan bij de postmoderne tijdgeest. Dat is het oudste evangelie, het evangelie van Marcus. Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Meer voorpagina. We hebben namelijk buiten-Bijbelse gegevens waaruit we weten dat Quirinius deze functie in het jaar 6 na Christus had. En: voegt de discussie van vandaag, in met name Noord-Amerika.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *