Meerdere pillen vergeten na stopweek

Datum van publicatie: 28.02.2021

Vervolgens een stopweek inlassen. Rechtstreeks bellen met een medewerker.

Wat je moet doen als je de pil vergeten bent, is afhankelijk van een aantal factoren: In welke week je je pil bent vergeten week 1, 2 of 3 Het merk van de pil Hoeveel pillen je vergeten bent Opgelet: de regel die we hier uitleggen geldt alleen voor de combinatiepil. Vul de vragenlijst niet in Vul de vragenlijst later in. Hiermee kunnen we Thuisarts. Bewaar een extra pilstrip in je tas als je niet elke dag thuiskomt.

Eén pil vergeten in week 1 Neem de laatst vergeten pil alsnog in zodra je er aan denkt. Moet je in de stopweek condooms gebruiken?

Meerdere pillen vergeten na stopweek Only necessary cookies. Blijf je braken of houdt de diarree langer dan 12 uur aan en lukt het niet om een pil binnen te houden. Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de derde week van je pilstrip kan je het volgende doen:.

Bespreek de mogelijkheden met je huisarts of gynaecoloog. Meer informatie over anticonceptie Meer informatie over voorbehoedmiddelen Meer informatie over voorbehoedmiddelen en veilig vrijen vind je op: seksualiteit.

Een extra voorbehoedmiddel is niet nodig.

Pil zonder stopweek

Je kunt de morning-afterpil bij de drogist of apotheek kopen, zonder recept. Wat te doen bij een vergeten anticonceptiepil? Deze melding niet meer tonen. Of kies je hier niet voor?

Eén pil vergeten Minder dan 12 uur geleden Ben je één pil vergeten in te nemen en had je deze minder dan 12 uur geleden moeten slikken? Tips om vergeten van de pil te voorkomen: Neem de pil en doe dat tegelijk met iets anders wat je elke dag rond een vaste tijd doet. Neem dan contact op met je huisarts voor advies.

Informatie Meerdere pillen vergeten na stopweek weet jij over de pil. Dan is een andere anticonceptiemethode wellicht meer geschikt voor je. Je kan online een afspraak maken www. Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de eerste week van je pilstrip kan je het volgende doen:. Er zijn 2 mogelijkheden.

Zo blijf je beschermd tegen zwangerschap.

Pil vergeten?

Twee of drie pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Mogelijkheid 2: de stopweek eerder beginnen Wil je de stopweek niet overslaan? JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

Leg de pilstrip op een goed zichtbare plaats: naast je tandenborstel, op de keukentafel of het nachtkastje. Wat doe je als je meer dan 24 uur te laat bent met je pil, meerdere pillen vergeten na stopweek.

De startdag is altijd op dezelfde dag van de week. Tijdens vakantieperiodes kan het soms wat langer duren voor je antwoord krijgt! Gebruik gedurende zeven dagen een condoom bij het vrijen.

Pil vergeten, wat nu?

Neem dan contact op met je huisarts. Dan kan je in de 3e week vervroegd aan je stopweek beginnen. Week 3 van de pilstrip In week 3 kan je kiezen uit twee mogelijkheden: Mogelijkheid 1: doorslikken Neem de laatst vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in.

Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig. De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen soa.

Na de stopweek start je een nieuwe strip. Houd rekening met een zwangerschap als u onbeschermde seks heeft gehad tijdens de voorgaande 5 dagen. Wanneer terugkomen! Hierbij zijn geen aanvullende maatregelen condooms nodig.

Dit advies geldt dus niet voor het vergeten van de meerfasenpil of de pil zonder oestrogeen. Meerdere pillen vergeten na stopweek vergeten.

Pilpauze Als je pilpauze meer dan 7 dagen heeft geduurd, ben je niet langer beschermd.

Ik ben 1 pil vergeten in te nemen in week 2 (dag 8 t.e.m. dag 14)

Ben je de pil vergeten? Dit geldt dus ook voor de eerste week van de doorslikstrip. De kans op ernstige bijwerkingen is heel klein: Er is er een iets verhoogde kans of risico op hart- en vaatziekten, die toeneemt als u rookt en boven de 35 bent. Ik ben in verschillende weken mijn pil len vergeten te nemen Opgelet!

Bijvoorbeeld als je opstaat, bij het tandenpoetsen of als je naar bed gaat. Maak de strip af. Hoe ervaart u Thuisarts Geef uw mening?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Amin:

    Voorbeeld: als je altijd op woensdag met een nieuwe strip begint en je bent op zondag een tablet vergeten, stop dan met het innemen en begin weer op de eerstvolgende woensdag.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *