giftigste slang ter wereld flanken van het mannetje loopt een witte streep Op het achtereind van het mannetje bevindt zich een geelwitte driehoek Het verenkleed van het vrouwtje is lichtbruin met donkere vlekken. Tijdens de rui draagt het mannetje een eclipskleed en lijkt dan erg op het vrouwtje.">

Bruine eend met blauwe snavel

Datum van publicatie: 22.02.2021

Jacht en schadebestrijding:   Middelste zaagbek Mergus serrator E Red-breasted merganser , D Mittelsäger Uiterlijk: Mannetje heeft een kopergoene kop, met wilde kuif. Na het drogen van de veren binnen twee, drie dagen , worden de kuikens aangemoedigd het hol te verlaten. Nieuws Aantal aanrijdingen met dieren stijgt tot minstens

De Stekelstaarteend is een eend die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, maar hier veel in watervogelcollectie's wordt gehouden door liefhebbers. Aythya fuligula Linnaeus , In de vlucht zijn de brede witte vleugelstrepen duidelijk zichtbaar. Vrouwtjes lijken sterk op vrouwtjes wintertaling maar zijn groter, missen de witte streep op de staartzijde en hebben een vaag gestreepte kop. Krakeenden overwinteren hoofdzakelijk in Centraal-Europa en Noord-Afrika.

De snavel is blauw met een rode basisvlek en de poten zijn loodgrijs. Maar de keuze voor een broedplaats kan zeer flexibel zijn: nesten worden ook gevonden in oude boomnesten van roofvogels, kraaien of reigers, in boomholten, op hoogspanningsmasten en op gebouwen tot 60 meter hoogte.

Grootte: cm  Biotoop: Beken en meren, in tegenstelling tot Casarca, oevers. De onderstaartdekveren zijn bleker dan buik en flank. De soort wordt in bruine eend met blauwe snavel land schaars als exoot aangetroffen. De onderstaart van zowel het mannetje als het vrouwtje is duidelijk wit van kleur.

De leg begint midden april.

Omschrijving

Het mannetje van de koningseiders ziet er in het broedseizoen bijzonder uit. Vooral Zuidwest-Frankrijk en het Iberisch Schiereiland zijn belangrijke overwinteringsgebieden. Tafeleenden zijn duikeenden maar soms zie je ze ook grondelen als een wilde eend. De witoogeend duikt onder water op zoek naar voornamelijk plantaardig materiaal en zaden, in mindere mate wordt dierlijk voedsel gegeten.

De kop laat een donkerpaarse gloed zien en de kuif is ook ontwikkeld.

Stijgt "watertrappelend" op uit het water. Grootte: 36cm. Broedtijd: maart tot juni Aantal legsels: bruine eend met blauwe snavel 1 broedsel in een jaar Aantal eieren: groen- of geelachtige eieren Broedduur: dagen.

Het gedrag van de eend was een beetje zoals een waterhoentje. Rosse stekelstaart - Oxyura jamaicensis De Rosse stekelstaart is een eendensoort die inheems is in Amerika.

Welkom op het forum van startpagina!

Niet-broedende vogels of niet succesvolle broedvogels verzamelen zich in juli in ruigroepen in de nabije omgeving van water.

Naar overzicht van alle forums. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Je kunt ze het hele jaar tegenkomen, maar vooral in de herfst, winter en vroege voorjaar zitten er heel veel in ons land.

Het mannetje is een opvallende verschijning met oranje bakkebaarden, witte wenkbrauw en rode snavel en op de achterflank oranje-bruine zeilen. Het vrouwtje van de Rosse stekelstaart is dofbruin gekleurd, heeft een donkerbruine kruin en lichtbruine-gelig wangen met een donkere horizontale streep.

Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. De Nijlgans wordt gevonden in een groot aantal biotopen. Kaneeltaling - Anas cyanoptera De Kaneeltaling is een west Amerikaanse soort ter grootte van een Zomertaling die in ons land vrij zelden als exoot wordt aangetroffen, bruine eend met blauwe snavel.

Kokardezaagbek

Broedtijd: maart tot juni Aantal legsels: gewoonlijk 1 broedsel in een jaar Aantal eieren: groen- of geelachtige eieren Broedduur: dagen   Voedsel: Het voedsel van de wilde eend bestaat voornamelijk uit plantendelen, zoals waterplanten, gras, eendenkroos, knolletjes van aardappelen, eikels, peulvruchten en granen.

Kenmerken Kaapse Casarca. In Europa is de wilde eend de meest voorkomende eendensoort. Noodzakelijk : basisinstellingen onthouden Functioneel : basisinstellingen onthouden, pagina's delen via social media. De eieren 6 tot 9 worden 23 tot 24 dagen bebroed.

De Wilde Eend is een van de meest algemene en meest verspreide broedvogels van ons land met een lengte van cm! Zomertalingen zoeken hun voedsel in kleinschalige plassen en in sloten door natte weiden en hooilanden. In bruine eend met blauwe snavel fiat grande punto start niet stand.

Lengte: 55 - 65 cm. Nee Ja. Vergelijkbare berichten Records, Vogels. Links mannetjes, rechts vrouwtje Harvey van Diek Kenmerken Mandarijneend Man: oranje bakkebaarden.

Navigatiemenu

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Het eendje is bruingevlekt en heeft een geelachtige snavel, een donkere rug en bruine zijden. Ik heb ook de foto's gezien, maar die wij zagen had een meer blauwe snavel dan op de foto's.

Ze lopen, bruine eend met blauwe snavel op dan de kuikens van de gewone wilde eend die het lijf vrijwel horizontaal houden tijdens het lopen? In de vlucht zijn de witte vleugelvlekken duidelijk zichtbaar. Kleur borst Weet niet zwart donkergrijs lichtgrijs wit blauw groen geel oranje roze paars rood beige roodbruin lichtbruin donkerbruin.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *