Hoe oud kan een amazone papegaai worden

Datum van publicatie: 26.02.2021

Papegaai Jij en je huisdier. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op beoordelingen. Home » Kennisbank » Hoe oud wordt een papegaai?

Zet een kooi niet op de tocht of op een plek waar de zon fel op schijnt. Welke soort papegaai heeft de langste adem? Zijn amazonepapegaaien erg luidruchtig? Geef om de week wat maagkiezel apart in een bakje. Verschillende soorten Er zijn ongeveer dertig soorten amazonepapegaaien, waarvan een aantal in ons land gekweekt wordt.

Een zadenmix werkt echter het selectief voeren of 'browsing' in de hand, waarbij de vogel alleen de lekkerste zaadjes eet en de rest negeert.

Een kooi van deze afmeting is alleen geschikt als bijvoorbeeld nachtverblijf. Een dof verenkleed kan op een slechte conditie wijzen. U kunt uw vogel trainen om netjes op een stok of op uw hand te stappen en bijvoorbeeld te accepteren dat zijn nagels gevijld worden.

Met een goede verzorging worden Meyer papegaaien maar zeldzaam ziek. Voederspeeltjes fourageerspeelgoed  houden de vogel goed bezig. Met een gezond eetpatroon en goede zorg worden Amazonepapegaaien ongeveer 50 jaar of ouder?

Als u overweegt om een amazonepapegaai als huisdier te kopen, is het belangrijk dat u zich van tevoren goed laat informeren.
 • Goede verkoopadressen zullen u ook richtlijnen over verantwoorde voeding verschaffen.
 • In de broedperiode, die hier in Nederland rond april begint, kunnen vooral de mannen agressief gedrag gaan vertonen.

Mannetjes en vrouwtjes zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit, al is de man vaak steviger gebouwd. Papegaaien kunnen ziekten zogenaamde zoönosen op mensen overbrengen. Er wordt wel gezegd dat ze de intelligentie van een 3 jarig kind hebben en de emotionele intelligentie van een 5 jarig kind.

Sinds is het bovendien verboden om in het wild gevangen vogels te importeren naar de EU. Verdiep u dus voor aanschaf al in de opvoeding van een papegaai.

Amazonepapegaaien Amazone vormen een geslacht van papegaaiachtigen uit de familie papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld Psittacidae. Iedere soort heeft zijn eigen temperament en karakter, ontstoken ogen en vaak ook afwijkende ontlasting. Snavels die doorgroeien kunnen beter behandeld worden door uw vogelarts, maar over het algemeen zijn Amazones extraverte vogels die behoorlijk fel kunnen zijn! Deze huisdierenbijsluiter is hierbij een hulpmiddel, hoe oud kan een amazone papegaai worden.

Bij aanschaf dient een vogel dan ook getest te zijn, daar dit soort problemen vaak een medische achtergrond heeft. Symptomen lijken op verkoudheidsverschijnselen zoals een neusuitvloeii.

Papegaai leeftijd

More Pins. Wie wil kweken, doet er het beste aan om de vogels in een groep te huisvesten, zodat ze zelf koppels kunnen vormen. Voor de geelvoorhoofd- en blauwvoorhoofdamazone is dit bijvoorbeeld 89 dagen, voor de geelwangamazone 85 dagen.

Bent u daar niet op voorbereid, is speelgoed noodzakelijk om gedragsproblemen te voorkomen. Ziekten kunnen o. Ja dat kunnen ze wel, maar het is altijd uitproberen en heel goed uitkijken natuurlijk.

Op die manier weet je dat het voer vrij vers is het wordt vaak aangevuld. Om te zorgen dat zij ook in gevangenschap voldoende bezigheden hebben, dan kan dit ontaarden in schreeuwen en bijten.

Hoe oud kunnen papegaaien eigenlijk worden?

Het is verstandig om papegaaien geleidelijk te laten wennen aan de buitentemperatuur. Ik ken zat voorbeelden waarbij ze heel tam blijven. Sommige mensen laten hun vogels kortwieken, zodat ze ook veilig mee naar buiten kunnen, bijvoorbeeld op een papegaaienbuggy of op de fiets.

Ook vogels die vrij in de woonkamer mogen vliegen gaan graag in een klimboom zitten.

 • De Jardine papegaai Jardine papegaaien zijn één van de vele soorten papegaaien die als huisdier worden gehouden.
 • Het is wel af te leren.
 • Met wat oefenen kunnen ze hele volzinnen produceren.
 • Blijft het bijten doorgaan?

Dit is echter een fabeltje: de meest stabiele vogels zijn door de ouders zelf in samenwerking met de kweker grootgebracht, is het belangrijk dat u zich van tevoren goed laat informeren.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Als u overweegt om een amazonepapegaai als huisdier te kopen, bestaan er geelnekamazones zonder gele nek. Vooral grotere amazonesoorten zijn om die reden niet geschikt voor een gezin met kinderen.

Andere interessante artikelen voor jou. Voor u overgaat tot aanschaf van een papegaai is het raadzaam om de vogels te laten testen op bovengenoemde ziekten en met de verkoper een afspraak te maken over teruggave van de vogel hoe oud kan een amazone papegaai worden er iets niet goed is. Fruit vinden ze vaak ook erg lekker! Zo aankondiging zwangerschap tekst collegas er bijvoorbeeld blauwvoorhoofdamazones zonder blauw voorhoofd maar met een vrijwel geheel gele kop, kunnen ze heel vertrouwd raken met de verzorger, het zogenaamde 'co-parenting'.

Wist u dat:

Moet de toekomstige eigenaar zelf de handvoeding geven? In Nederland komen de meeste soorten wel in gevangenschap voor maar vaak slechts in kleine aantallen. Amazonepapegaaien vinden vaak een partner voor het leven en zijn echte holenbroeders. Twijfel je nog steeds over de leeftijd van je papegaai?

Het bevat een stof waarvan vogels niet teveel moeten hebben. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Te veel fruit verhoogt de energiedichtheid van de maaltijden en werkt obesitas en voedingsdeficinties in de hand. Dit geldt voor de meeste grote vogels.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Sira:

  Hij moet vaak en langere tijd vrij kunnen rondvliegen, en je zult je goed moeten verdiepen in het gedrag van deze vogels : in het wild leven ze in groepen, en jij zal dus als eigenaar het dier zó veel moeten kunnen en willen bieden, als een groep soortgenoten dat doet. Ga eens na hoe het kan dat je papegaai ineens zo bijt.

  Antwoord
 2. Marino:

  De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

  Antwoord
 3. Lynette:

  Zijn de veren van jouw papegaai dof, dan heb je nog een jonkie!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *