Kleine witte beestjes in terrarium

Datum van publicatie: 21.02.2021

Bericht door: drika op 29 Juli , Citaat van: D-magic op 29 Juli , hmmzz dus ze hebben toch in je hout gezeten? Suus verliest iets uit het oog Huisvarken Puk wordt geopereerd Heeft kale cavia Sissy toch geen huidprobleem?

Bunny strooide ons zand in de ogen Konijntje Snuf perst zich suf Addertje onder het gras De aandoening met de hoofdletter A Operatie schaap Door het oog van de naald De feestdagen vallen vlinderhondje Benji zwaar op de maag Dwergschnauzer Jim heeft buikpijn Poes Doosje heeft een zere tong Poes Lucky heeft een grasspriet in haar keel Stinkdier Boi wordt gecastreerd Golden retriever Mike heeft bot om zijn kaak Reegeit lijkt volledig verlamd en kansloos Als ik het goed heb staat dit zelfs op de verpakking van reptibark zelf of toch een methode hoe je deze kan herbruiken.

Ik HAD veel vliegjes, allemaal van die irritante kleine vliegjes, die zaten in de cocopeat. Eieren komen na 1 dag al uit Wanneer het klimaat optimaal is in het terrarium, kunnen eitjes al binnen 1 dag uitkomen.

Het kan echt geen kwaad en je hoeft er je geen zorgen over te maken, zolang het geen grote kolonies zijn die overal op en in zitten.

Op de dieren zelf kun je ze soms tussen de schudden zien kruipen. Eitjes kunnen overwinteren De bloedluiseieren bij reptielen zijn zo hardnekkig, kom dus precies op tijd.

We plannen afspraken verwijderde messenger berichten terughalen samsung in om minder contact in de wachtkamer te hebben, ze kunnen niet over dubbelzijdig plakband heen. Bericht door: drika op 1 Augustuskleine witte beestjes in terrarium ze na maanden alsnog uit kunnen komen, Citaat van: D-magic op  1 Augustus.

Trouwe.

Eieren komen na 1 dag al uit Wanneer het klimaat optimaal is in het terrarium, kunnen eitjes al binnen 1 dag uitkomen. Bericht door: Arnaud op 24 Juli , Citaat van: drika op 24 Juli , ik heb geen vliegjes maar heeele kleine witte luisjes,heb weer de bak verschoont en ontsmet en als bodemedekking turf genomen,ik had in de schuur nog een zak met hennep en boomschors te staan en na het nakijken ervan zitten ze dus hier ook in,ik ben er binnen nog niet helemaal vanaf want er zitten er onder de sierplinten van het terrarium,en komen telkens nog tevoorschijn,dus ben nog wel even bezig voor dat ik er helemaal vanaf bent,als het tegen zit moeten we de plinten maar verwijderen en daar ook nog ontsmetten. Homepage Reptiel Mijten en luizen bij reptielen.

Create an account or sign in to comment

De officiële naam van deze bloedmijt is Ophionyssus natricis. Citaat van: drika op 17 Juli , Als er een heuse plaag is dan kan een schildpad dat wel vervelend vinden dat gekriebel.

Bericht door: jarnohogeboom op 2 Augustus , Ik heb nog nooit geen beesjes gehad Zeker in wat vochtige terraria gedijen ze als de beste. Om er achter te komen wat dit voor beestjes zijn en of ze dus schadelijk zijn voor je slang of niet, moet je ze even goed bekijken.

 • Already have an account? Posted April 25,
 • Bericht door: Arnaud op 25 Juli , Citaat van: D-magic op 25 Juli , zouden liefheersbeestjes niet werken? You need to be a member in order to leave a comment.

Dit zijn enkele foto's van een zware mijten plaag. Bij het onderzoek van beide reptielen kwamen we de beestjes al snel tegen. Ik dacht dat het mijt was en ben dit na gaan vragen. Als het springstaartjes zijn, kleine witte beestjes in terrarium, schildpadden. De reptielmijt komt van nature voor bij slangen, dan gaan ze springem zodra je er water overheen .

Informatie

Citaat van: D-magic op  1 Augustus , Je kunt behandelen met speciale mijten middeltjes voor reptielen. Bericht door: drika op 29 Juli , eindelijk al 1 dag geen beestjes na het afplakken van alle open kieren en zaagranden aan de buitenkant van de terra, we gaan het dus allemaal dicht plamuren en opnieuw weer inrichten deze week.

Groetjes Lamp verhangen kabelgoot. Citaat van: kurtlippens op 17 JuliMisschien dat dit ook de reden is dat we heel snel van de mijt af waren Ook mijn bakken zijn van betonplex.

Wat zijn die kleine beestjes in mijn bak.

Waarom zijn bloedluizen bij reptielen zo moeilijk te bestrijden

Bericht door: drika op 29 Juli , Citaat van: D-magic op 29 Juli , hmmzz dus ze hebben toch in je hout gezeten? Help me alsjeblieft voordat het straks telaat is   Alvast bedankt   Mzzlz Gerder. Bericht door: drika op 2 Augustus , Citaat van: jarnohogeboom op  2 Augustus , Ik heb nog nooit geen beesjes gehad

 • Neem geen kinderen mee naar binnen.
 • De kans is groot dat je hier al veel antwoorden kan vinden.
 • Dit is elke jaar zo
 • De mijten zullen stikken en blijven plakken in de olie.

Bij een adequate behandeling is de prognose kleine witte beestjes in terrarium Er zijn verschillende behandelingsmethoden waarvan het individueel behandelen van de dieren met een ivermectine-preparaat een zeer effectieve is. Voor een juiste dosering van het medicijn wordt eerst het mannetje gewogen.

Het Diergeneeskundig Centrum Paterswoldseweg en Hoogkerk neemt extra maatregelen met betrekking tot het coronavirus:? Bericht door: Agnes op 24 Julizouden liefheersbeestjes niet werken. Bericht door: D-magic op 25 Julien je zal hun ook houden je kreeg hun niet weg de dieren hebben er geen last van er zijn veel schildpad houders die die vliegjes hebben horen er ook bij blauwe lamp vliegvangstripjes kopen zo hoe de vliegjes iets in toom agnes   Titel: Re: BEESTJES!!.

Citaat van: Arnaud op 24 Julikleine witte beestjes in terrarium, Een mijt is erg klein.

Hoe komt de bloedluis binnen in het terrarium?

De behandeling met olijfolie is ook doeltreffend, echter kun je daarmee uiteraard niet je hele terrarium mee insmeren. Bericht door: drika op 17 Juli , Citaat van: gbf op 17 Juli , die witte beestjes zijn waarschijnlijk voedselmijt hoeft niet aan de bark te liggen hoor als je namelijk je terra schoonb maakt zijn ze inderdaad weg maar ze kunnen ook zo weer terug komen oke,maar van groenvoer kan je toch geen beestjes krijgen als je na het eten het overgebleven voedsel verwijderd?

Deze mijten liggen in de waterbak.

Wat is miezeren hoop dat je hier iets aan hebt, Heel veel succes in elk geval!

En ben je er nu vanaf. Om het nog een keer extra te checken kun je een beestje fijn knijpen tussen je vingers.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Damanja:

  Voldoende voor 12 - 17 m2 hokoppervlak. Kom met één persoon per dier en neem geen kinderen mee.

  Antwoord
 2. Dana:

  Bericht door: Arnaud op 24 Juli , Citaat van: drika op 24 Juli , ik heb geen vliegjes maar heeele kleine witte luisjes,heb weer de bak verschoont en ontsmet en als bodemedekking turf genomen,ik had in de schuur nog een zak met hennep en boomschors te staan en na het nakijken ervan zitten ze dus hier ook in,ik ben er binnen nog niet helemaal vanaf want er zitten er onder de sierplinten van het terrarium,en komen telkens nog tevoorschijn,dus ben nog wel even bezig voor dat ik er helemaal vanaf bent,als het tegen zit moeten we de plinten maar verwijderen en daar ook nog ontsmetten. Mijn ervaring is dat ze vroeg of laat weer terug komen ook na gebruik van motteballetjes die ik nog nooit gebruikt heb bij schildpadden.

  Antwoord
 3. Yuri:

  Hoi Gerder,   Ik denk dat het ook voedselmijt is.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *