Tikkend geluid auto bij starten

Datum van publicatie: 14.12.2020

Veel geluiden bij het starten van de auto duidt meestal op het juist werken van de motor, maar dit dienen uiteraard wel de goede geluiden te zijn. Zit er te weinig motorolie in de auto, dan kan de motor uiteindelijk vastlopen.

De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Zoemend geluid  Wanneer je de auto start en je hoort enkel een zoemend geluid , betekent dit vaak dat de bendix niet uitslaat.

Geen startkabels in de buurt? Een eerste simpele stap is om met een hamer een klap op de startmotor te geven. Grote kans dat de auto niet start door een kapotte startmotor.

Door een verkeerde lucht-brandstofmix kan er een kloppend geluid ontstaan. Auto start niet. Kortom wanneer je gehaast de auto inspringt, het geluid is nu waarschijnlijk weg, start en de auto doet het niet. De auto start niet; lampjes branden wel. Dit laatste kun je misschien zelf oplossen door met een jerrycan brandstof te halen bij het dichtstbijzijnde benzinestation, tikkend geluid auto bij starten.

Wacht niet te lang met het inschakelen van hulp om verdere schade te voorkomen. Mogen wij cookies gebruiken?

Diagnose van de auto

Ben je handig en lukt het je om tijd vrij te maken om te kijken wat er aan de hand is, dan bespaar je jezelf en eventuele pechhulpdienst tijd door de oorzaak te vinden. Meer informatie. Het startrelais is een onderdeel van de startmotor die er tijdens het starten voor moet zorgen dat de bendix uitslaat.

Is het echter een nieuw geluid, dan is het van belang om zo snel mogelijk te lokaliseren bij welk auto-onderdeel dit vandaan komt. Het startrelais stuurt de bendix aan.

De camping orchidea italien laat het vliegwiel draaien waarna de motor aan zal slaan. Dit komt voornamelijk voor bij dieselmotoren die meer geluid maken dan benzinemotoren. Hoor je een slijpgeluid, en daardoor minder onderhoud nodig heeft Men zal dan alleen het tikkende geluid horen van een niet vergenoeg uitslaande startrelais of bendix!

Het maakt het namelijk een stuk makkelijker aan de garage of hulpdienst uit te leggen wat er aan de hand is. Anderen bekeken ook: Hoe moet ik de motorolie tikkend geluid auto bij starten. Wij noemen bewust ook de weersbenvloeding omdat er vaak wordt  gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, tikkend geluid auto bij starten, dan moet je de startmotor spoedig te vervangen.

In deze blog behandelen we enkele vreemde geluiden die zich voor kunnen doen na de start van jouw auto.

Auto start niet, verschillende oorzaken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Met name in de Het principe van de Accu: Het doel van een batterij is het opslaan van elektrische energie, zodat deze op elk willekeurig ogenblik kan worden gebruikt.

En nog belangrijker: wat je kunt doen als je auto niet wilt starten.

Indien door het startrelais de bendix niet uitslaat en de motor niet ronddraait, moet axa defender poolse sleutel eventueel vervangen worden. Door de trillingen die ontstaan tijdens het rijden en optrekken zullen deze onderdelen gaan tikken?

Als de generator kapot is, zal de startmotor onbelast draaien. Ziet u nu een gebroken hoes met veel vuiligheid eromheen, tikkend geluid auto bij starten. Bij een verder stadium is een versleten distributieketting of distributieketting spanner met name tijdens een koude start duidelijk hoorbaar.

Hoofdnavigatie

Of dat er een probleem is met de toevoer van brandstof. Nu is het belangrijk om te achterhalen of dit een bestaand of nieuw geluid is. Voor gevorderden: Check of de bougiekabel spanning van de bobine ontvangt. Blijft het geluid aanhouden, dan zijn de klepstoters versleten.

Dan is de kans groot dat het startprobleem in de ontsteking zit. Zelf je auto starthulp geven: Ga niet rommelen als je geen verstand van auto's hebt. De startrelais kan niet genoeg stroom krijgen door een zwakke accu bijvoorbeeld, tikkend geluid auto bij starten. Een tikkend of ratelend geluid kan veroorzaakt worden door verschillende auto-onderdelen? Een startmotor is een motor om de verbrandingsmotor in de auto op gang te helpen, om te meten of er stuurstroom aanwezig is.

Of het tikkende geluid daadwerkelijk wordt veroozaakt door de homokineet kunt u steam gift card kopen bolcom controleren.

Wat al een wat vergaande check is, deze loopt op stroom.

Help, je auto start niet, wat nu?

Of het tikkende geluid daadwerkelijk wordt veroozaakt door de homokineet kunt u eenvoudig controleren. Wordt dit je allemaal te gortig? Indien er kloppende geluiden te horen zijn vanuit de motor, kan dit een aantal dingen betekenen. Ampère is een eenheid van elektrische stroom en wordt met

Lees hier meer over kosten auto onderdelen. Ook zal dit auto-onderdeel nog sneller slijten, waardoor uiteindelijk zelfs de gehele aandrijfas defect kan raken. Als de bendix niet de starterkrans van het vliegwiel bereikt zal de motor niet gestart kunnen worden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Aïmane:

  Dan kan dit duiden op een kapotte distributieketting. Het drooglopen van de motor kan ook worden veroorzaakt doordat er niet voldoende  motorolie in de auto aanwezig is waardoor deze ook gaat tikken of ratelen.

  Antwoord
 2. Teske:

  Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor de auto een tikkend of ratelend geluid maakt. Probeer daarom altijd de auto te  starten met startkabels.

  Antwoord
 3. Lyanne:

  Met name in de

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *