Rode vlekken bovenbeen jeuk

Datum van publicatie: 20.02.2021

Ik heb last van handeczeem. En verder:.

Een huiduitslag is een plots verschijnen van rode, roze of paarsrode bultjes of vlekjes op een bepaalde lichaamsdeel bijv. Symptomen die voorkomen bij huiduitslag zijn:.

Netelroos komt veel voor, zowel bij kinderen als volwassenen. Tenzij je ogen of lippen beginnen op te zwellen, je last krijgt van benauwdheid of de uitslag zich als een razende begint te verspreiden, kun je gewoon afwachten. Neem de tablet 2 uur voordat u iets gaat doen waardoor u netelroos krijgt. Patiëntverhalen 6. De huid van je onderbenen is dan bedekt en minder gevoelig voor de hitte van het asfalt.

Was nieuwe sokken altijd een keer voordat je er een lange wandeling mee gaat maken. Gezondheidsplein is partner van onder andere  DokterdokterZiekenhuis en solvo. Vaak met jeuk en bultjes als gevolg. De huisarts kan dan advies geven over andere medicijnen. Neem bij lange wandelingen de tube mee, zodat je de gel tijdens rode vlekken bovenbeen jeuk wandeling nog een keer kunt aanbrengen.

De bulten zijn allemaal anders van vorm en grootte: Sommige bulten zijn een paar millimeter groot, andere een paar centimeter groot.

Laatst herzien op 21 okt Een voorbeeld van dit laatste is een contactallergie op een haarverfstof, waarbij de rode vlekken beperkt zijn tot de haargrenzen, nek , voorhoofd en de hoofdhuid.
 • Veel mensen kennen het van de bulten na het aanraken van brandnetels.
 • Huiduitslag kan zich voordoen op specifieke lichaamsdelen bijvoorbeeld het gezicht of je handen of over grotere delen van het lichaam. Maar ook voor fruit, alcohol en andere dingen die in voeding zitten, bijvoorbeeld kleurstoffen.

Het werkt tegen de zon en de benen blijven vet, waardoor de huid niet schuurt. Er bestaan dus veel verschillende soorten huiduitslag met diverse oorzaken. Andere middelen die relatief vaak huiduitslag geven zijn NSAIDs zoals aspirine, ibuprofen en diclofenac , epilepsie medicijnen zoals carbamazepine en hartmedicijnen zoals beta blokkers en cholesterolverlagers.

Bekijk ook Jeukende bultjes. Er zijn nog een veel meer zeldzame huidaandoeningen die ook op de benen kunnen voorkomen: erythema nodosum , erythema migrans ziekte van Lyme , verschillende vormen van huidkanker, ontstekingen van de bloedvaten polyarteritis, nodulaire vasculitis , Je ziet dan rode, ronde letsels met een schilferende rand.

 • Huiduitslag kan zich voordoen op specifieke lichaamsdelen bijvoorbeeld het gezicht of je handen of over grotere delen van het lichaam.
 • Rode vlekken kunnen worden ingedeeld naar de oorzaak. Klik wel op versturen.

Artikelen van Margriet. De uitslag ontstaat plotseling en verdwijnt meestal binnen enkele uren tot dagen. Kies bij borstvoeding voor loratadine. Rode vlekken kunnen worden ingedeeld naar de oorzaak. Maar het werkt. Zeldzamer ligt een algemene ziekte aan de oorsprong.

Help, ik heb rode vlekken op mijn huid !

Wie bent u? De voorkeursplaatsen zijn polsen, enkels en benen. Is dauwworm hetzelfde als atopisch eczeem?

Aart: 'De oplossing rode vlekken bovenbeen jeuk voor mij een homeopathisch middel genaamd 'Urtizon'. Maak een afspraak bij de huisarts of de dermatoloog om de oorzaak te laten uitzoeken.

Ik heb last van handeczeem. De huisarts kan dan advies geven over andere medicijnen. Denk hierbij aan huiduitslag in de vorm van zonneallergiewarmte uitslag en smetplekken.

Mogelijke oorzaken

Dit roepen vele mensen als ze plotseling een huiduitslag zien die gepaard gaat met rode vlekken. Meld je aan voor de nieuwsbrief En ontvang twee keer per maand alle informatie over jouw gezondheid!

Wat moet u doen als u rode vlekken heeft? Dit gaat vaak over als u de medicijnen een paar dagen slikt.

Mijn baby heeft luiereczeem. Ringvormige jeukende rode vlekken en plakkaten die worden gezien bij netelroos urticaria. Bespreek verwijzing naar de dermatoloog of allergoloog ook: als uw klachten misschien komen door een medicijn waar u niet zonder kunt. Wat rode vlekken bovenbeen jeuk het. Meer informatie.

Bekijk hier een voorbeeld. Effectieve verlichting met Bepanthen Eczeem Crme.

Wat is huiduitslag?

Het beschadigt de huid niet. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Nieuws of ontwikkelingen ontvangen met betrekking tot Rode vlekken op de huid?

Wat is het. Maar je kunt ook overgevoelig reageren op prikkels die direct op je huid inwerken, zoals zonlicht of brandnetels. OK Cookie instellingen beheren.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Moses:

  De huid van de voeten is dikwijls ook aangetast. Njoo Dermatoloog.

  Antwoord
 2. Giovanna:

  Dan kunt u het best zelf proberen de oorzaak te ontdekken. U kunt de hieronder genoemde crèmes en zalven zo vaak smeren als prettig is.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *