Vakantie griekenland september 2020 corona

Datum van publicatie: 18.02.2021

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt: Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Nu zoeken en boeken Vakantie Griekenland tijdens corona Jouw vakantie naar Griekenland tijdens corona? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Is het nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets. Grensovergangen met Noord-Macedonië voor toerisme , Albanië en Turkije blijven gesloten. Je mag ook gewoon vanuit Nederland naar Duitsland reizen met de auto. Landen waar vakanties mogelijk zijn: Bonaire sinds 22 september geldt er voor dit eiland code oranje België vanaf 14 oktober wijzigt dit land naar code oranje Curaçao Denemarken sinds 19 september geldt er voor dit land code oranje Engeland  vanaf 14 oktober wijzigt dit land naar code oranje Liechtenstein Luxemburg sinds 21 oktober is dit land gewijzigd naar code oranje Polen vanaf 14 oktober wijzigt dit land naar code oranje Portugal Lissabon is sinds 1 juli code oranje.

Rijbewijs Europees model is noodzakelijk. Afhankelijk van de situatie en de streek is het aangeraden om met deze situatie rekening te houden. Veelgestelde vragen Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Er zijn grenscontroles bij vakantie griekenland september 2020 corona grenzen van Griekenland. Op vakantie naar Griekenland, wat is er open. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Het systeem laat reizigers binnen de 24 uur voor vertrek het formulier niet meer invullen. De chat is momenteel offline. Turkije Jouw vakantie Turkije tijdens corona. Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Griekse overheid.

We kijken hier 10 tot 14 dagen in vooruit. Mocht je toch afreizen naar een van deze regio's dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarataine te gaan. Bereid je goed voor met de ANWB reisvoorbereiding.

Vakanties in Griekenland: beperkt mogelijk

Bent u in Griekenland en heeft u direct hulp nodig? Dit geldt ook voor de eilanden die met een brug aan het vasteland verbonden zijn. Als u op meerdere plaatsen verblijft bent u verplicht om het adres voor de eerste 24 uur op te geven.

De rubrieken 'reisbeperkingen en documenten', 'faciliteiten' en 'hulpverlening' geven aan of vakanties, al dan niet beperkt, mogelijk zijn.

Reizigersdiarree Vooral tijdens de warme zomers is de gebruikelijke voorzichtigheid geboden.

 • In Griekenland vinden vaak demonstraties plaats. Verder is een degelijke reisapotheek altijd aangeraden.
 • Check of u in Griekenland een internationaal rijbewijs nodig heeft. Ferries naar alle eilanden varen.

Je mag met 4 personen inclusief bestuurder in een huur auto in Griekenland rijden. Mondkapje is verplicht! Dan wordt jouw reis nog niet kosteloos geannuleerd. Grenzen open voor reizigers : Ja, echter geldt er een oranje reisadvies  alleen essentile reizen voor de Griekse eilanden.

In Griekenland komen soms aardbevingen voor, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Maak Griekenland favoriet, vakantie griekenland september 2020 corona, niet altijd heel sterk; de menselijke en materile schade blijft doorgaans beperkt!

Lees hoe u een ICE-nummer instelt. Welk eiland je ook kiest, wij hebben voor jou de beste deal. Ontspan op de Veluwe.

Vakantie griekenland september 2020 corona dit advies op te volgen, reizen met huisdieren of met de eigen wagen. Dit geldt niet indien u op het vasteland Griekenland en of op het schiereiland Peloponnesos bent geweest. In de buurt van de hoofdstad Athene is op 19 juli een aarbeving geweest. Veel maatregelen gaan over het dragen van een mondkapje.

Wij zijn bereikbaar van tot Links Andere nuttige tips of informatie over consulaire bijstand, draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe coronabesmettingen in Ned.

Samenvatting van dit reisadvies

Bereid je goed voor met de ANWB reisvoorbereiding. Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Zoek een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt. Wandeltochten Nog niet bekend Fietstochten Nog niet bekend Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Griekenland?

Reisadvies voor Griekenland Voor het laatst bijgewerkt op Wil jij graag op vakantie naar Griekenland?

 • U betaalt dan het lokale tarief.
 • Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.
 • Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.
 • Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven geel let op veiligheidsrisico's. In de buurt van het vakantiepark vind je bos, strand n stad. We kijken maximaal twee weken vooruit. Het is ten strengste verboden voorwerpen uit de oudheid uit te voeren. De grenzen van dit land zijn nu geopend voor EU-landen, verbod op weggooien sigarettenpeuken. Uiteraard dienen de veiligheidsrichtlijnen die dienen om bosbranden te voorkomen verbod barbecues in bossen, zolang het aantal besmettingen het bepaalde limiet niet overschrijdt, vakantie griekenland september 2020 corona.

Dit vakantie griekenland september 2020 corona ook voor softdrugs. Tijdens de koude winters kan de verbrandingsrook van hout voor enige pollutie zorgen. Bekijk alle vliegtickets.

Woede bij Nederland­se hoteleige­na­ren op Griekse eilanden: ‘Wij hebben hier géén besmettin­gen’

Vermijd demonstraties. Nederlandse ambassade in Athene Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Athene. Aan hulpverleners en journalisten is het advies alert te zijn omdat een deel van de lokale bevolking zich tegen hen kan keren. Indien een reiziger het formulier heeft ingevuld en toch geen QR code heeft ontvangen kan deze reiziger met de bevestigingsmail de reis maken.

Houd daar rekening mee. Coronavirus Kunnen we op vakantie tijdens corona. Rijbewijs Europees model is noodzakelijk.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Vincentius:

  Landen die van code geel naar code oranje zijn gegaan: Bulgarije sinds 15 juli code oranje Estland sinds 10 augustus code oranje Hongarije sinds september code oranje Letland sinds 8 augustus code oranje Litouwen sinds 10 augustus code oranje IJsland sinds 19 augustus code oranje Monaco sinds 25 augustus code oranje Noorwegen sinds 15 augustus code oranje Cyprus sinds 28 augustus code oranje Malta sinds 11 augustus gewijzigd naar code oranje Finland sinds 10 augustus code oranje Groot-Brittannië sinds 14 augustus code oranje Ierland sinds 13 augustus code oranje Aruba sinds 10 augustus code oranje Sint Maarten sinds 4 augustus code oranje Slovenië sinds 21 augustus code oranje Slowakije sinds 1 september oranje. Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden.

  Antwoord
 2. Liefke:

  Daarna verschijnt het nummer op uw scherm. Hierbij is schade ontstaan aan gebouwen en wegen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *