Vliegjes in potgrond bestrijden

Datum van publicatie: 06.11.2020

Slechts 2 dagen blijven de vliegjes in leven. In dat geval helpt het waarschijnlijk als je iets vaker schoonmaakt, zodat je eventueel aanwezige vliegjes ook gelijk opruimt.

Kirsten Cooiman 26 juli at - Reply. Vanmorgen de aarde wat rul gemaakt en ziet er goed uit. De beste manier om de rouwvlieg tegen te gaan is door de larven te bestrijden. Hi Kim! Mijn man heeft alle planten vernieuwd met nieuwe potgrond en wortels schoongemaakt.

Er valt wat tegen te beginnen. Mijns inziens is vlooienspray wel verantwoord zolang je maar zorgt dat je de gebruiksaanwijzing in acht neemt en het niet buiten gebruikt vliegjes in potgrond bestrijden te voorkomen dat andere nuttige insecten zoals bijen vergiftigd worden.

De leukste quotes voor echte planten - en bloemen liefhebbers. En de Mollen blijven niet graven. Kan ik ze dan wel behandelen met die larven. Al mn planten staan droog.

Al jaren heb ik last van de rouwvlieg. Hoi Wendy, Dat is een lastige situatie inderdaad, aangezien het een gesloten systeem is. De planten staan er weer goed bij.
  • Je dient deze temperatuur wel vast te houden tot de stolling heeft ingezet. Het nadeel hiervan is wel dat je plant weinig tot geen voeding meer uit de grond kan halen.
  • De werkzame stoffen Pyrethroïden worden ook in de biologische landbouw gebruikt tegen schadelijke larven en insecten.

Meer in deze special

De contactinformatie vind je hier. Nyfallio 22 april at - Reply. Hier moet je op letten. Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Waar fruitvliegjes zich vooral in de zomermaanden te goed doen aan oude etensresten, hebben rouwvliegjes een voorkeur voor beschimmelde aarde en rottende wortels van je kamerplanten.

Rouwvliegjes, oftewel rouwmugjes of de varenrouwmug, lijken eigenlijk exact op fruitvliegjes qua uiterlijk. Hoewel dit vliegje geen serieuze schade aanricht aan je planten, blijft het vervelend om vliegjes in huis te hebben.

Hopelijk bij jou ook niet. Sinds een paar weken heb ik last van vliegjes. Zijn je fruitvliegjes van kleur verschoten. Zoals de kaneelkuur. Alle larven weg.

Verschil tussen rouwvliegjes en fruitvliegjes

Erg belangrijk inderdaad om ook al je grond in 1 keer aan te pakken. Vaak denken mensen last te hebben van fruitvliegjes , terwijl het eigenlijk om rouwvliegjes blijkt te gaan. Het kan geen kwaad wat verschillende opties te testen.

Deel dit artikel. Previous Next. Als het water is afgekoeld, giet je dit bij de kaneel. Zo voorkom je dat je ze alsnog in huis haalt ondanks je goede zorgen. Johanna 2 december at - Reply, vliegjes in potgrond bestrijden. Vervolgens schenk je daar water bij en giet je het in de aarde rondom je besmette plant en. Weet je zeker dat je de planten niet te veel water geeft.

52 Comments

Op die manier hoop ik dat ik wat langer van mijn planten kan genieten, voordat ik dat deed waren al veel planten dood gegaan. Eigenlijk weet niemand echt raad. Ha Ankje, Vervelend dat je Monstera steeds vliegjes heeft!

Marc Goud 11 september at - Reply. Laat die mugjes maar lekker knabbelen aan je wortels zorgt voor extra stress dus extra trihoomontwikkeling.

Zorg er met name voor dat je je planten nooit teveel water geeft, vliegjes in potgrond bestrijden. Hoi Wendy, aangezien het een gesloten systeem is. En de Mollen blijven niet graven. Dan kan het zijn dat je last hebt van rouwvliegjes. Aaltjes zijn natuurlijke huis te koop broekerstraat leende van insecten zoals rouwmuggen en de lapsnuitkever.

Ben er zo naar van. Of kruidnagel. Vast bedankt voor het advies hoop ik.

Breadcrumb Navigation

Ik heb geen vliegje meer gezien. Misschien hebben jullie nog tips voor planten waar geen rouwvliegjes op af komen. Dit bestrijdingsmiddel werkt in op de grond, waardoor het de larve in de grond van de kamerplant doodt.

De rouwvlieg is niet schadelijk voor mensen. Dus ga nu rigoureus alle planten aal-water geven. Ik wil je adviseren om de planten weinig water te geven en om de potgrond op te laten drogen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *