30 kubieke decimeter naar liter

Datum van publicatie: 23.02.2021

De hoogste traptrede zijn de kubieke kilometers. Dat zou bij elkaar een lange strook zijn van 1 meter breed, 1 meter hoog en 8 meter lang.

Het briefje is dus x zo veel waard. Het gevolg is dat je het aantal dan door deelt. Het aantal munten is dus x zo groot als het aantal briefjes. De inhoud van een cilinder. Antwoord : In het metriek stelsel ga je van kubieke meter naar kubieke decimeter één traptrede omlaag, dus vermenigvuldig je het getal met 1.

Dit metriek stelsel kun je zien als een soort trap. Je bent hier:   Start. Alle artikelen voor : Inhoud. Een traptrede naar beneden moet je vermenigvuldigen met duizend x 1? Op die manier kun je langs de lange zijde van de kamer 8 kubieke meters neerzetten.

Oefenen: inhouds-eenheden. Het gevolg is dat je het aantal dan door deelt. Het  metriek stelsel voor inhoudsmaten  geeft de verhouding tussen de verschillende inhoudsmaten weer.
  • De lengte, de breedte en de hoogte zijn allemaal 1 decimeter, oftewel 10 cm. Net als bij "meter", kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli-, centi-, deci-, deca-, hecto- en kilo- ervoor plakken.
  • Je bent hier:   Start. De lengte, de breedte en de hoogte zijn allemaal 1 decimeter, oftewel 10 cm.

Volumes Converteren

Het kleine cijfer 3 geeft weer dat er een bewerking wordt uitgevoerd met drie gegevens; de lengte, de breedte, de hoogte. Je hebt dus 5 van die stroken nodig. De andere eenheden zijn daarvan afgeleid. U kunt zonder javascript deze site niet gebruiken. Meer daarover op de pagina Liters. Figuur 1: inhoudsmaten       De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor Alle artikelen voor : Inhoud.

  • Antwoord : In het metriek stelsel ga je van kubieke meter naar kubieke decimeter één traptrede omlaag, dus vermenigvuldig je het getal met 1. Als je in deze kubus water zou gieten, dan zou hier precies 1 liter in kunnen.
  • Uiteraard kom je met deze formule op dezelfde uitkomst. MOB-versie Naar grote versie.

Een grote ijsberg kan wel een kubieke kilometer groot zijn. De inhoud van een cilinder. Zet de eerste kubus in de hoek, een tweede strak ernaast. In het metriek stelsel ga je van kubieke meter naar kubieke decimeter n traptrede omlaag, dus vermenigvuldig je het getal met 1. Maar munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van euro. 30 kubieke decimeter naar liter stelsel voor  inhoudsmaten!

Liter naar kubieke decimeter en andersom

U kunt zonder javascript deze site niet gebruiken. Probeer het maar eens over te gieten in een melkpak. Dat zou bij elkaar een lange strook zijn van 1 meter breed, 1 meter hoog en 8 meter lang. De inhoud van een bol Je kunt het volume of de inhoud van een bol uitrekenen als je de  diameter weet.

Het volume netflix error nw25 tv de hoeveelheid ruimte omvang dat een voorwerp inneemt. De andere eenheden zijn daarvan afgeleid. Op een groot schip worden grote bakken met zand vervoerd. De inhoud van die strook is 8 m 3. Rekenen met inhouds-eenheden 1.

Metriek stelsel voor  inhoudsmaten. De hoogste traptrede zijn de kubieke kilometers.

Steeds vaker wordt de hoofdletter L gebruikt als aanduiding voor de liter. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm 3 naar mm 3 juist de factor x is.

Eén blokje is een kubieke centimeter. Online oefenpakket Junior Einstein - alle groepen - alle vakken. Figuur 1: inhoudsmaten       De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor

Het is de bedoeling dat je de inhoud van de kamer berekent. Als je in deze kubus water zou gieten, dan kpn bundel buitenland hier precies 1 liter in kunnen. Met 40 van die kubussen heb je de hele vloer volgebouwd, maar je komt nog niet tot het plafond. Op de zeven foto's h ierboven zie je een kubieke millimeter, hectometer en kil?

Bijvoorbeeld een fles frisdrank heeft een inhoud van 1,5 liter, 30 kubieke decimeter naar liter. U kunt zonder javascript deze site niet gebruiken. In het volgende hoofdstuk leer je over de kubieke meter als standaardmaat.

H4. Rekenen met inhouds-eenheden (1)

Het gevolg is dat je het aantal dan door deelt. Schema inhoudsmaten De inhoudseenheden zijn als volgt te rangschikken: de stapgrootte is een factor Onthoud dat 1 l liter gelijk is aan 1 dm 3 kubieke decimeter en dat 1 ml milliliter gelijk is aan 1 cm 3 kubieke centimeter.

Bestellen Inloggen. Rekenen met inhouds-eenheden 1. Een grote ijsberg kan wel een kubieke kilometer groot zijn.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *