Afstellen shimano nexus 7

Datum van publicatie: 02.03.2021

Versnellingsnaaf onderhouden. Het belangrijkste onderdeel van uw elektrische fiets is het motorsysteem.

Ga achter de fiets staan en druk de kettingkast iets naar binnen of verwijder het kapje, de twee rode merktekens op de schakelunit worden dan zichtbaar. Dit kost bijna niets en bespaart een hoop gedoe tijdens het afstellen. Vaak stel ik de versnellingen opnieuw af voordat ik het overige stuk binnenkabel afknip. De ander zegt juist Zwift — Hoe werkt Zwift en wat kun je er allemaal mee?

Je verlengt er de levensduur van je fiets ….

Vroeg of laat krijgt iedere fietser er mee te maken: een probleem met schakelen. Service in de winkels en bij partners. Lukt dit. Daar hoef je niet meer voor naar de fietsenmaker. Dit stukje binnenkabel kan tussen het tandwiel en de ketting terecht komen en vast blijven zitten, afstellen shimano nexus 7.

Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift. Versnellingskabel Door intensief gebruik kan de versnellingskabel tussen de stuurschakelaar en de derailleur of versnellingsnaaf wat opgerekt zijn, waardoor hij niet meer zo nauwkeurig functioneert.

Ook Batavus, Cortina en Giant maken veel gebruik van de Nexus versnellingsnaven. Mijn naam, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Normaal gesproken zijn deze gewoon te vervangen. Hoe kan ik hem dan afstellen en bij een oude naaf alleen kleine rode stippen en hoe ziet het stuk gereedschap er uit waar je hem mee kan afstellen?

 • Is dat niet het geval zoals op bovenstaande afbeelding? Draai het moertje weer vast tegen de versnellingbox Draai nu het moertje weer vast tegen de versnellingbox.
 • Nadat je de binnenkabel door de buitenkabel hebt geduwd houd je aan het einde een lang stuk binnenkabel over. Nu de ketting schakelen naar het grootste tandwiel achter voor de ketting op het binnenste tandwiel De kettinggeleidewieltjes van de achterderailleur moeten nu exact in lijn liggen met het grootste tandwiel achter.

Verwijder het nokje wat aan de kabel bevestigt zit of draai de inbus los waarmee de kabel vast zit? Gele markers staan goed. Afstellen van de derailleurversnelling De achterderailleur moet zodanig zijn afgesteld dat bij het schakelen naar het grootste en naar het kleinste tandwiel de ketting er niet afloopt. Maar we zij Schijfremblokjes vervangen en inremmen [How-to], afstellen shimano nexus 7.

In ontspannen toestand zou dit de 1e versnelling moeten zijn.

Afstellen van de versnellingsnaaf Bij een versnellingsnaaf geeft de stand van het kettinkje in de naaf, te herkennen aan streepjes of een merktekentje, de juiste afstelling aan.

Of openbaart zich ineens een ratelend geluid. Als jouw Nexus naaf goed is afgesteld staan deze streepjes precies in een lijn. Afstellen Shimano 7 versnellingen.

Kijk nu goed naar je shifter. Wat vervelend dat het bij het naar beneden schakelen niet is opgelost. Hoe kan ik hem dan afstellen en bij een oude naaf alleen kleine rode stippen en hoe ziet het stuk gereedschap er uit waar je hem mee kan afstellen. Fietsverzekering Met een op maat gemaakte fietsverzekering van de ANWB voorkom je vervelende verrassingen met je fiets.

Ook afstellen shimano nexus 7 het dat de kabel niet soepel loopt.

Benodigheden:

Fietspompen Fietsgereedschap. Voorwielmotor Middenmotor Achterwielmotor. Indien de afstelling goed is en de ketting bij krachtzetten doorschiet over het tandwiel dan moet deze vervangen worden. Zo kan de versnelling ineens verspringen zonder dat je de schakelaar gebruikt. Weigeren Accepteren.

Het is dan ook onze favoriete manier om Vaak op afstellen shimano nexus 7 racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. Doe dit wel zo strak mogelijk zodat er niet een stuk binnenkabel blijft zitten.

We plaatsen altijd functionele en analytische cookies, afstellen shimano nexus 7. Laatste berichten Fietsen en Corona: een goed idee. Schoonmaken en onderhoud van je racefiets en mountainbike [How-To]. Klantenbeoordeling 9.

Het zou zomaar kunnen dat je deze zomer de bergen in trekt om wat lekkere hoogtemeters te gaan maken. Hier kun je een klein inbusje of een spaak insteken. De fox groepsrondreis west amerika van de achterderailleur moeten nu exact in lijn liggen met het kleinste tandwiel.

Afstellen van de versnellingsnaaf

Ik heb hem uit de velg gehaald om schoon te maken en weer te smeren. Zijn je kabels nog goed of heb je ze vervangen? Normaal gesproken zijn deze gewoon te vervangen.

Draai deze in of uit om ervoor te zorgen dat de streepjes precies tegenover elkaar staan.

Het afstellen verliep iets moeilijk daar ik twee verschillende markeringen had en slecht zichtbaar M. Ik fiets elke werkdag, van huis naar mijn werk en weer terug. Controleer of de gele of rode   streepjes tegenover elkaar staan.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Alissa:

  De nieuwe fietsregeling is in gegaan. Het is sinds 1 januari makkelijker om een fiets van de zaak te krijgen.

  Antwoord
 2. Alban:

  Even een rondje testrijden en je zult meteen merken dat jouw Nexus 3 naaf een stuk fijner schakelt. Deel dit bericht.

  Antwoord
 3. Laurens-Jan:

  Als je toch bezig bent met je Shimano Nexus 7 speed versnellingssysteem zijn deze artikelen misschien ook handig:. Draai het moertje los Draai nu het moertje los dat tegen de versnellingsbox aan zit.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *