Na het stoppen met pil niet meer ongesteld

Datum van publicatie: 23.02.2021

Merk tot nu nog geen verschil, maar wie weet komt daar snel verandering in.. En goed dat je gestopt bent en het toch goed kwam. Ik heb tot mijn 24ste de pil geslikt.

Ik zou niet eens weten hoe mijn natuurlijke cyclus is! Ik heb dit zelf ook gehad. Ik heb een heel aantal jaren pilloos geleefd en gemenstrueerd, voor ik aan de pil ging. Inderdaad best wel gek dat je op veertienjarige leeftijd al de pil voorgeschreven kunt krijgen. Dit is het moment dat je weer opnieuw ongesteld wordt en er een nieuwe cylus begint.

Ik kreeg migraine of gewoon hoofdpijn, maar ongesteldheid bleef echter uit, zoals het hoort. Ik heb op mijn 19 gesmeekt om een koperspiraal. Ik ben zo koppig als een ezel en heb dat ding 5 jaar laten zitten, depressieve klachten.

Ik heb geen last van de pil niet dat ik weet en ik vind het onwijs comfortabel. Ben je topsporter of train je overmatig.

Ik ben vanaf — ik denk mijn 14e, nu 24 jaar — begonnen met het slikken van de Diane pil vanwege mijn puistjes. Dank voor al informatie die je wilde delen met ons, ook de TMI stuff, ook belangrijk om te lezen ;.
 • De hormonen in de anticonceptiepil de pil zorgen ervoor dat je geen eisprong hebt. Jaren geleden stopte ik met de pil.
 • Maar ik had wel altijd heel erge ongesteldheidsklachten, zo erg dat ik soms niet kon werken of studeren, als ik ongesteld was.

Dit gebeurt er in je lichaam als je stopt met de pil

Achteraf duidelijk bijverschijnselen van het stoppen met de pil, want vlak voor de eerste natuurlijke menstruatie was het over en is het niet meer in die mate teruggekomen.

PCOS informatie Tips. Heerlijk is dat. Ook trans mannen en mensen met een niet-binair gender kunnen hier gebruik van maken, en ook zij hebben behoefte aan duidelijke en toegankelijke informatie. Mijn zusje heeft een half jaar moeten wachten op haar menstruatie. Alleen heb ik wel het idee dat ik er een lager libido van gekregen heb en dat is niet erg fijn..

 • Ik ga nog een stapje verder: 20 en heb nog nooit de pil geslikt. Maandag had ik weer moeten beginnen, maar heb ik niet gedaan.
 • En omdat ik vaak last had van schimmelinfecties, die nu grotendeels niet meer terug komen!

Ik hou mijn menstruatie bij in een na het stoppen met pil niet meer ongesteld fijne app P. Manlief heeft het soms wel zwaar te verduren want met een vrouw en twee dochters springen de hormonen je soms letterlijk om je oren. En het eerste jaar niet ongesteld geworden.

Sterker nog, ik begon allerlei depressieve gevoelens te krijgen. Mijn libido was voorheen heel slecht. De menstruatie kan soms maanden wegblijven. Ik heb de pil nooit geslikt Mijn moeder was er niet blij mee en ging speciaal met mij maar de huisarts op mijn 15 de jaar want ze was bang dat ik anders kon zwanger raken?

Mijn voorgeschiedenis met de pil

Ja echt! Ik heb ook jaren de pil geslikt, ben begonnen op mijn 19de — vrij laat dus — en ben gestopt in oktober op mijn 27e. Uteruses before duderuses!

Het schijnt ook gelijkmatiger hormonen af te geven maar ik durf daar niet zo veel over te zeggen. Heel interessant onderwerp, alleen twijfel ik wel enigszins bij het boek van Ralph Moorman. Er is voor mij nooit een andere reden geweest om aan de pil te beginnen dan om niet zwanger te worden. Echt niet leuk?

Redenen om te stoppen met de pil

De stap van overwegen naar daadwerkelijk doen is vrij hoog nog. Na 9 maanden raakte ik zwanger ben nu 10 weken zwanger en ik het is zwaar afzien met ochtendmisselijkheid en dergelijke. Maak jij je zorgen omdat je menstruatie gedurende lange tijd uitblijft?

Normaal was dat de graadmeter om te pijlen of je weleens zwanger zou kunnen zijn, als je niet ongesteld zou worden. Ik ben heel benieuwd na zolang aan de pil te zijn geweest wat voor effect dit heeft op mijn lichaam en hoe snel mijn menstruatie weer op de rit is.

Ik heb meermaals met het schaamrood op de wangen mijn beddengoed kunnen wassen. Gemiddeld raken nog steeds 8 op de gesteriliseerde vrouwen zwanger. Dit zijn mogelijke bijwerkingen:. Over een paar jaar probeer ik het gewoon nog een keer. Raar toch…. Ze is nu 31 en ik wil zelf niet te lang wachten want ik weet hoe ouder je wordt hoe moeilijker, hoe meer complicaties mogelijk zijn enz?

Het is nodig voor een gezonde ontwikkeling van het zenuwstelsel van je ongeboren baby en verkleint de kans op bijvoorbeeld een open ruggetje, open schedel of schisis hazenlip, na het stoppen met pil niet meer ongesteld. Ik ben uiteindelijk overgestapt op de koperspiraal.

Toen ik een aantal jaar geleden met de pil begon vond ik het juist fijn, want ik voelde me opeens beter als ik ongesteld moest worden minder lichamelijke klachten en dat ik wat gewichtstoename had nam ik maar voor lief.

Wat doet zo’n pilletje nou?

Misschien heeft het wel een heel andere reden…. Dat is vaak niet het geval. Ik wil ook van de hormonen af maar bij ons resulteerde het gebruik van een condoom in een welkome kindje.

Dus ruim 1,5 jaar. Verschil qua menstruatie is er dus zeker. Alvast dank.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Adolf:

  De pil is helemaal niet zo onschuldig als we allemaal denken.

  Antwoord
 2. Jamie:

  Maar goed..

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *