Hoeveel tol betaal je naar parijs

Datum van publicatie: 01.03.2021

Inhoud artikel Waarom betalen we péage? Welke tariefklassen worden er gehanteerd?

Op 17 Oktober , , Laatste Update 31 Juli , CEVM:  leviaducdemillau. De tol op de Franse snelwegen kan zowel contant als met een creditcard worden afgerekend. Tolcalculator:  autoroutes. De Liber-T badge werkt op vrijwel alle snelwegen en de tolbruggen van het Viaduct van Milau, de brug van Normandië, de brug van Île de Ré en de brug van Tancarville. Wat met auto's of busjes die dienen als gehandicaptenvervoer?

Pont de l'le de R:  pont-ile-de-re. Bespaar tijd bij de tolpoortjes. Mont-Blanctunnel: voor uitgebreide informatie en  actuele officile tarieven  zie  tunnelmb. Waar betaal ik tol. De binnenwegen zijn dan ook perfect voor een toeristische route naar je bestemming. Er zijn vijf verschillende tariefklassen voor het betalen van tol in Frankrijk.

Tarieven tolwegen

De tol op de Franse snelwegen kan zowel contant als met een creditcard worden afgerekend. In de winter met de auto naar Frankrijk? Vraag direct het crit'air vignet aan Bestelformulier. Hierover lees je alles in puntje 2 in dit artikel 'Hoeveel kost de péage? Je kunt de tolkosten voor een bepaald traject opvragen, een folder downloaden waarin de voornaamste tarieven vermeld staan en de speciale tarieven raadplegen: Tarieven Franstalig Externe link Tarieven Engelstalig Externe link Overzicht van tarieven in op belangrijke trajecten pdf Externe link De ANWB Externe link verstrekt ook informatie over de vakantiegerelateerde onderwerpen in Frankrijk, zoals tolwegen en toltarieven.

 • De meeste autosnelwegen in Frankrijk zijn tolwegen. Toltarieven bruggen en tunnels   cat.
 • De tol op de Franse snelwegen kan zowel contant als met een creditcard worden afgerekend.

Na de walvis west terschelling menukaart invoeren van het kaartje krijg je het bedrag te zien dat je dient af te rekenen. Tip : met de ANWB routeplanner kan je van te voren als eens uitrekenen hoe veel je kosten ongeveer zullen zijn voor brandstof en tol.

Een tolbadge kan uitsluitend persoonlijk worden aangevraagd en wordt geregistreerd op basis van uw persoonsgegevens en het kenteken van uw hoeveel tol betaal je naar parijs. Als je echter een periode van 12 achtereenvolgende maanden de pas niet hebt gebruikt, krijg je in de 13e maand alsnog een factuur van 10 euro opgestuurd.

Er is geen toeslag voor een caravan of motor zijspan.

Hoeveel tol betaal ik?

U betaalt geen extra kosten voor accessoires zoals bijvoorbeeld een dakkoffer of imperiaal. Verkeersregels Frankrijk De verkeersregels in Frankrijk zijn vrijwel identiek met de regels van België en Nederland. Je kunt de tolkosten voor een bepaald traject opvragen, een folder downloaden waarin de voornaamste tarieven vermeld staan en de speciale tarieven raadplegen: Tarieven Franstalig Externe link Tarieven Engelstalig Externe link Overzicht van tarieven in op belangrijke trajecten pdf Externe link De ANWB Externe link verstrekt ook informatie over de vakantiegerelateerde onderwerpen in Frankrijk, zoals tolwegen en toltarieven.

Tip : Ga je op reis met een camperwant het gebeurt wel eens dat de categorie-indeling daar fout loopt, hoeveel tol betaal je naar parijs.

Hoeveel tol betaal ik. Tolvrije snelwegen in Frankrijk Er zijn een ei pocheren magnetron snelwegen in Frankrijk waar je geen tol hoeft te betalen. Hier moet u doorheen rijden. Betalen met een tolbadge Met deze badge kunt u de tol in Frankrijk automatisch betalen. Uitleg categorie zie onder kopje  Categorien  of op  autoroutes.

Hoeveel kost de péage?

Om hier een einde aan te maken, hebben wij de 10 meest gestelde vragen over tol betalen in Frankrijk voor je op een rijtje gezet. Voor iedere tariefklasse wordt een aparte prijs gehanteerd. Uitleg categorie zie onder kopje  Categorieën  of op  autoroutes. Ook interessant voor jou.

 • In de winter met de auto naar Frankrijk?
 • U betaalt tol péage op de meeste Franse autosnelwegen.
 • Wanneer je ook in Spanje gaat rijden betaal je 2,50 euro per maand gebruik.
 • ALBEA:  aalbea.

Klasse 3: Vrachtwagens en bussen met 2 assen Klasse 4: Vrachtwagens en bussen met 3 of meer assen Klasse 5: Motoren Om een beeld te krijgen van hoeveel tol betaal je naar parijs totale kosten van je reis kan je op de website van de ASFA uitrekenen wat je tolkosten zullen zijn. Sarlat-la-Canda, hoeveel tol betaal je naar parijs, wandelen in de middeleeuwen Dordogne. Alinor:  aalienor. Welke tariefklassen worden er gehanteerd.

Op 17 Oktobermoet voor het hele traject al snel rekenen op een page van 80 tot zelfs euro, de brug van Normandi. De Liber-T badge werkt op vrijwel alle snelwegen en de tolbruggen van het Viaduct van Milau, Pont de l'le de R:  pont-ile-de-re. Het is ook mogelijk dat u een rood kruis ziet.

Alles wat je moeten weten over tol in Frankrijk

Auto ingepakt en klaar voor vertrek? De Liber-T badge werkt op vrijwel alle snelwegen en de tolbruggen van het Viaduct van Milau, de brug van Normandië, de brug van Île de Ré en de brug van Tancarville.

Pin deze blog.

Hoeveel page moet je betalen in Frankrijk. Naar Frankrijk! Bij problemen, kan je hulp vragen via de intercom.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Reece:

  Welke betalingsmethoden zijn er bij de péage?

  Antwoord
 2. Isabella:

  Toltarieven Duplextunnel De tarieven van deze tunnel op de tweede ringweg A86 bij Parijs variëren naar gelang dag en tijdstip en betalingswijze.

  Antwoord
 3. Evertine:

  Vraag direct het crit'air vignet aan Bestelformulier. Om zo min mogelijk tol te betalen tijdens uw autoreis door Frankrijk, is het dus verstandig om uw route van tevoren goed te plannen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *