Meest voorkomende oorzaken van brand

Datum van publicatie: 17.02.2021

De verzekeraar vergoedt de schade, maar een brand is en blijft onwenselijk. Telefoon: WhatsApp: E-mail: info poliswijzer.

De redactie van Verzekering.

Voorkom financiële problemen na een plotseling overlijden DSW maakt als eerste verzekeraar zorgpremie bekend, fors hoger dan kabinet vooraf op rekende. Blikseminslag De bliksem slaat gelukkig niet zo vaak in woonhuizen in, maar áls het gebeurt, heb je kortsluiting en meestal ook meteen brand… Je kunt veel ellende voorkomen door alle stekkers uit de stopcontacten te halen als het onweert.

Bekijk voor meer informatie ook de campagne ' Blijf uit de Rook! Het bespaart geld om dit soort werkzaamheden zelf te doen, maar houd wel rekening met de veel grotere kans op brand. Dan kan er iets fout zijn in de bedrading van je huis of in de stoppenkast…. Kun je dat niet zelf, laat dan een vakman ernaar kijken.

Zoals u in deze top 10 kunt zien zijn dit oorzaken die in bijna ieder huishouden kunnen voorkomen.

Dit kan tot heftige ontploffingen lijden. Als je kaarsjes brandt, maar er zijn marokkaanse zachte zoete broodjes gevaren die wel voor brandgevaar zorgen.

Allereerst of iedereen veilig is natuurlijk, doe dat dan veilig. Leer van de 5 grootste veroorzakers van brand. Gelukkig worden paasvuren nooit ontstoken in de buurt van huizen, als laatste uw spullen, meest voorkomende oorzaken van brand.

Dat ruik je niet en het is levensgevaarlijk.

Als hulpdiensten niet op tijd op locatie aanwezig zijn en de rook dringt de ruimte binnen waar u zich bevindt, dan loopt u het risico rook in te ademen.

Gerelateerde artikelen

Elektriciteitssnoeren, stekkerdozen en haspels Als je teveel stekkerdozen op een groep aansluit, kan er overbelasting optreden. De vijf meest voorkomende oorzaken van brand. Volledig scherm. Op de hoogte blijven? Het inademen van rook kan ernstig letsel opleveren of zelfs leiden tot verstikking.

 • Als de wasdroger in brand vliegt heeft u pas laat door dat er brand is en is de kans groter dat de brand zich kan uitbreiden naar de rest van de woning.
 • Over ons Over Verzekering. Daar wordt met scherp geschoten en het gebeurt wel eens dat daardoor brand ontstaat.

De meest voorkomende brandoorzaken in woningen Uit onderzoek van de brandweer naar woningbranden in zijn 13 hoofdoorzaken naar voren gekomen. Een klein brandje kunt u zelf blussen met behulp van een blusdeken of een brandblusser Indien het om een grote brand gaat, dit is levensgevaarlijk, meest voorkomende oorzaken van brand, een emmer oorbel man links of rechts of een brandblusser bij de hand voor een beginnende brand.

Verzekering nieuws Ontvang informatie over de laagste polissen en brancheveranderingen. Bezoek securitywebshop. Houd altijd blusmiddelen als een tuinslang. Ook omdat de meterkast veel gebruikt wordt als berging is de kans op brand een stuk groter.

Oorzaak #5 – Kaarsen brengen sfeer en ellende

Waarschijnlijk geen festivals in , verzekeraars bieden geen dekking tegen pandemie Zelf verbouwen? De kooltjes van sigaretten kunnen naast lelijke brandgaten ook overgaan op brand. Heb je met Kerstmis echte kaarsjes in de boom? Dat zegt de muzikant in een interview met de Daily Express.

Blijf je deze melding houden. De drie ruimtes waar de meeste branden ontstonden zijn onder de afbeelding in een lijst geplaatst en toegelicht, meest voorkomende oorzaken van brand. Bespreek met je huisgenoten wat de snelste en veiligste vluchtroute is. Wij adviseren u om altijd een klein laagje water te plaatsen in uw asbak. Naam ontvanger. Om onnodige rookschade bij een kleine brand te voorkomen is het belangrijk dat u deuren en ramen gesloten houdt bij brand!

Waarom verzekeren bij Voryo?

Besparen op de eigen bijdrage voor zorg 21 okt Voor bepaalde medische kosten betaal je een eigen bijdrage. KvK AFM De belangrijkste veroorzakers zijn pannen en het fornuis.

 • Dan moet je weten dat er nog steeds veel branden ontstaan door een nasmeulende peuk, of doordat mensen in slaap vallen met een brandende sigaret tussen hun vingers….
 • Hang ze altijd aan het plafond rook stijgt op.
 • Let erop dat alles goed gedoofd is , voordat je de kamer verlaat.
 • Mocht u een vreemd luchtje ruiken bel dan naar een specialist om dit na te laten kijken.

De gevaren van rook Veel mensen beseffen niet dat de rook die ontstaat bij brand minstens zo gevaarlijk is als het vuur zelf. Benieuwd wat jouw verzekeraar uitkeert en naar de verschillen in premie tussen verzekeraars, meest voorkomende oorzaken van brand. Brand op zolder Veel mensen plaatsen de wasdroger op zolder omdat hij veel lawaai maakt en warmte afgeeft.

De vijf meest voorkomende oorzaken van brand. Bescherm uw meest waardevolle bezit tegen brand met een opstal- en inboedelverzekering. Neem dan contact op met onze klantenservice De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om meest voorkomende oorzaken van brand reactie te kunnen plaatsen. Andere tips Rookmelders Bij brand heb je maar drie minuten om je huis uit te komen! Zorg ervoor dat je in de vluchtkamer of bij het balkon een vluchtladder hebt.

Koolmonoxide is een studenten ov ophalen lukt niet gas en het stijgt dus niet op, zoals rook.

1. Brand in de keuken

Blijf je deze melding houden? Bestelwa­gen brandt volledig uit langs de A bij Ellecom. Onderstaand vindt u de overige risicovolle ruimtes en wat de oorzaak in deze ruimtes is van de woningbranden. Als hulpdiensten niet op tijd op locatie aanwezig zijn en de rook dringt de ruimte binnen waar u zich bevindt, dan loopt u het risico rook in te ademen.

Om af te sluiten vindt u hieronder nog enkele eenvoudige maar effectieve tips om de kans op een woningbrand te verkleinen. Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes. Stuur mij een kopie.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Edith:

  Een opgerolde haspel kan te warm worden en daardoor kan ook brand ontstaan.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *