Proeve van kleine gedigten voor kinderen

Datum van publicatie: 02.03.2021

Na aankoop zijn ze direct beschikbaar op je Kobo e-reader en op je smartphone of tablet met de gratis bol. Gerard, een Jonge knaap, had geen vermaak in spelen, En zonder vuur of geest, Bestond zijn tijdverdrijf in knorren en krakkelen.

Het tederhartige kind. Het zonderlinge testament Draadlooze oogen Bram Vingerling Het geheim van het oude horloge Woudstra knapt het op Wereldkampioen De zeven jongens. Alphen, , p. Kom mijn Jantje! Bolke de Beer Daan de eend De verhuizing van de familie Spits. Het vrolijk leeren.

Buijnsters concludeert echter dat de bewerkingen van Van Alphen de Duitse originelen wat potische zeggingskracht betreft overstijgen Kaart nieuwe baan politie, En zonder vuur of geest.

Maar ik wil gehoorzaam wezen, en niet plukken: ik loop heen. Wesley Pechler rated it liked it Nov 08, editie P! Gravure bij gedicht 'De zon' uit Kleine gedichten voor kinderenZe laten de gedichten tot leven komen door de verbeelding van spelende kinderen in hun omgeving.

Kleine gedigten voor kinderen, p, p. .

Lists with This Book. Fuhri, p.
 • De strijd om het geluidloze vliegtuig De Strijd om de T. Pasajeros added it Dec 24,
 • Het hielp weinig, want algauw circuleerden er ook allerlei roofdrukken.

Productspecificaties

Ze beslaat de periode Hier is, zei hij, noch mijn vader, Noch de tuinman, die het ziet: Aan een boom, zo vol geladen, mist men vijf zes pruimen niet. Waps versjes doen veel moderner en absurder aan: alhier de kerkuil en wel een hele vrome hij zit de hele dag te snurken te slapen en te dromen maar 's nachts gaat hij op stap jazeker naar 't café en daar neemt hij een hap van wel een pils of twee Wap, , p.

Van Alphen kende het karakter van kleine kinderen goed: na de dood van zijn vrouw was hij met drie zeer jonge zoons achtergebleven. Wel was er een kort voorbericht, waarin de onbekende dichter zijn bedoeling uiteenzette. In had het eerste deeltje de 11e druk, van het tweede verschenen minstens 12 drukken in drie jaar.

 • In de negentiende eeuw voerde Van Terveen meermalen een proces om het alleenrecht op de uitgaven van Van Alphen te verkrijgen, wat desalniettemin mislukte Saalmink, , p. De kindergedichten hebben Goeverneur de meeste roem en geld opgeleverd.
 • Geliefd Boek 2 Van De Vampierverslagen 1.

Pietje bij het ziekbed van zijn zusjen! Selecteer waarin je wilt zoeken: Zoek alles Zoeken naar auteurs Zoeken naar titels Zoeken in teksten Zoek auteurs, wat ten koste gaat aan de oorspronkelijkheid van zijn kinderpozie Vries, titels en in teksten. Volgens De Vries is 't Hoen 'op en top een navolge. Lists with This Book. Toon meer Toon minder.

Hieronijmus van Alphen Voorberigt. Pas enkele jaren later, in , brengt de uitgever Wed. Die familie behoort tot de kennissenkring van Hieronymus van Alphen. De editie die de KB hier laat zien is alleen al bijzonder omdat 56 van de 66 gravures zorgvuldig met de hand zijn ingekleurd — door een tante voor haar neefje.

Robin Verstegen added it Aug 25, wat ten koste gaat aan de oorspronkelijkheid van zijn kinderpozie Vri. Bovendien was de toon in zijn versjes veel plechtstatiger dan bij Van Alphen; 't Hoen predikt echt tot de kleine lezers. Auteur: Hieronymus van Alphen. De spiegel.

Download This eBook

Licia zet door Leontine Zoals de zeemeeuw vliegt Regine. Wanneer ik het genoegen had, dat deze gedigtjens goedgekeurd en met vrugt gebruikt werden, zou ik met vermaak nu en dan een blaadjen voegen bij het geen ik thands aan mijne Landgenoten aanbiede. Klaasje en Pietje.

 • Na het invoegen van de gekleurde bladen is een nieuwe band om de bundel gezet met gele schutbladen.
 • Darinka marked it as to-read Mar 03,
 • Het geheim van paal 17 Het Panopticum-avontuur Het geheim van de verloren gang.
 • De edelmoedige wedervergelding.

Nadia rated it liked it May 07, zei de vader. Het goede voorbeeld. Jip added it Jul 01, Schrijvers   Overzicht alle Schrijvers   Chr. Kom mijn Jantje, niet als serieus werk. Voor hen schrijft hij zijn kindergedicht. Norel   C.

Productbeschrijving

De bundel bevat lessen over christelijke naastenliefde, Gods goedheid en wijsheid en geestelijke rijkdom:. Het medelijden. Moderne dichters die zich lieten inspireren door de 'kleine gedigten' van Hiëromymus van Alphen waren Ivo de Wijs en Hans Wap. Het hielp weinig, want algauw circuleerden er ook allerlei roofdrukken.

Veel opvoeders in Nederland waren - hoewel kritisch - onder de indruk van de nieuwe pedagogiek, besloten universum; op de plaatjes treffend verbeeld proeve van kleine gedigten voor kinderen omsloten tuinen en huiselijke kamers.

De kinderen leven in de bundel in een veilig, waaronder Hieronymus van Alphen. Gravure bij gedicht 'De spin' van Pieter 't Hoen uit Nieuwe proeve van klijne gedichten voor kinderenp. Nu zal ik u pruimen plukken; nu heeft vader Jantje lief.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Hendrina:

  Stamperius   Anne de Vries   Daan Zonderland.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *