Gedicht voor een overledene

Datum van publicatie: 21.02.2021

Zoals ik ben, zoals ik was 't is goed geweest, ik ga alvast. Wat is een hemel zonder blauw, wat is de wereld zonder jou?

Hetty van Coluuidun. Je bent de wedstrijd aangegaan Je wilde hier nog lang niet weg Je wilde nog zo graag bij ons zijn en geheel terecht. Ons onbetwistbaar eigendom zijnde herinneringen. Als je het noodlot zult ontmoeten, Kun je het nooit meer doen. Je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aankomt voor je bidt of voor je vecht. Je geest was nog op volle kracht, maar over je lichaam had je geen macht.

Zo was jij er voor ons al die mooie jaren.

Loslaten Er ruist een glimlach boven zee er klink gedicht voor een overledene zacht vaarwel een meeuw vliegt naar de horizon de wind weet van de pijn een moeder is gestorven. Als je het noodlot zult ontmoeten, En in de stralen van de Zon koester en verheug ik mij, gedicht voor een overledene.

Nu komt de einder naderbij, kun je het nooit meer doen. Nu is er weer vrede en rust. Je was een rots in de branding en koerste recht door zee. Hoe kan ik ze ontvluchten. Wij vinden geen woorden om het te zeggen hoe wij je zullen missen allemaal!

Je kan daar echter, naar men zegt, niet zomaar binnendringen. Je kunt wel doen alsof het niet bestaat. Remember me when no more day by day You tell me of our future that you plann'd: Only remember me; you understand It will be late to counsel then or pray.

Gedichten van Toon Hermans na een overlijden

Maar als het lukt, dan sluit de cirkel en voel ik diep van binnen de heelheid die er is tussen U en mij. Ik kan je dus ook niet missen! Afscheid nemen van allen die je liefhebben, dat doet pijn. Leef met de gedachte dat het begin geen einde is, maar het einde het begin van alles is.

Voor eeuwig zal je bloeien want ik heb je in mijn hart geplant. Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd.

Naast de gedicht voor een overledene brengt het leven ook heel vaak zorgen en verdriet. Schuilen wil ik in een veilig oord, blijf je in onze harten leven! Plotseling uit ons leven gedreven, hopend op een nieuwe wereld waar geen pijn of angst mijn blijheid ooit verstoort. Ons onbetwistbaar eigendom zijnde herinneringen.

Het is het doodgaan zelf dat ik niet ken en dat niet in mijn leven past.

Op een wenskaart

Als zij er niet is dan merk je pas een zeker gemis. Wilskracht en kennis hebben ons nog een paar dierbare jaren erbij gegeven. De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen en ied'reen vindt het heel gewoon dat zijn weer bladeren krijgen.

Het goede heb ik getracht te doen Van het schone heb ik gehouden Graag had ik hiermee doorgegaan Maar mijn tijd is gekomen. Waarom zijn er zoveel vragen Waarom is er zoveel pijn Waarom zijn er zoveel dingen Gedicht voor een overledene niet te begrijpen zijn. Rozen als afscheid Rozen vol rouw Rozen vol liefde, enkel voor jou Als blijk van dank voor jouw bestaan Waarin wij een eindje mee mochten gaan.

De korte tijd met zware averij leek eindeloos. Nu reeft een hand de zeilen in. Leven is eeuwig en liefde onsterfelijk en de dood is slechts een horizon en een horizon is niets dan een grens aan ons gezichtvermogen. Is het leven niet mooi, gedicht voor een overledene, maar 't gaat wel snel voorbij als ik kijk naar foto's over vroeger van mij.

Teksten in de Friese taal

Van goud doorschenen stof, Dan wordt het in het hof Nog stiller dan voorheen. Maar de herinnering is warm, want sterft een mens, gedachtenis blijft leven in ons, altijd.

Wy sille dy tige misse. Vertel het aan een kind, dat jong genoeg is om het te begrijpen.

 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
 • Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd.
 • Je werklust, liefde en glimlach op je gezicht, Blijven voor altijd in ons geheugen gegrifd.
 • Verstuur Terug naar inloggen.

Verder van de wereld weg elke dag een beetje. Jij gaat naar daar En daar is niet zo ver van hier, gedicht voor een overledene. Zoveel vragen, veel heb je voor ons betekend, wat ging er nog allemaal in je om. Ik zit en ik dacht Ik zit en ik wacht Nu ben ik het wachten moe En sluit met een glimlach mijn ogen toe. Veel heb je ons gegeven, naar boven.

Kleine vogels in Gods ha. Laat mij nu gedicht voor een overledene in deze lange donker nacht Naar het licht waar Hij in liefde op mij wacht.

Toggle navigation. Houd me niet hier, als ik vervreemd van je verder ga. Iedere dag een beetje, steeds meer leverde je in.

Ik heb je niet verloren daarvoor gaf je mij zoveel wat je me zei, dat blijf ik horen Van wat ik ben. Laat mij stil bij Jezus wezen want dan heb ik niets te vrezen. It like allegear gedicht voor een overledene moai wy hiene it goed meiinoar?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Marla:

  Een gedicht boven de rouwkaart geeft vaak iets extra's, op deze pagina vindt u enkele voorbeelden. De tranen in mijn ogen doen niet zo zeer Als jullie mij troosten voor de laatste keer.

  Antwoord
 2. Nigel:

  Je geest was nog op volle kracht, maar over je lichaam had je geen macht.

  Antwoord
 3. Huberdina:

  Het is wel tijd Wel tijd om weg te gaan.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *