Wanneer schrijf je cijfers voluit

Datum van publicatie: 18.02.2021

Hoe moet het volgens jullie? Meer oefenen? Het is ook toegestaan om koppeltekens of punten te gebruiken: of

Grote getallen De viermiljoenste klant kreeg van de supermarkt 15 seconden gratis winkelen aangeboden. Echter, in dit geval gaat het om een leeftijd, leeftijden schrijf je wel in getallen! Voor duizendtallen doe je dit tot en met twaalfduizend. Hoi Astrid, Je hoeft 90 niet uit te schrijven.

Dit geldt al helemaal voor nog langere getallen. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Je plaatst in dit geval een spatie tussen het cijfer en het woord.

Lidmaatschap Mutaties Onze Taal steunen. Stel een vraag of reageer. In hoofdstuk drie wordt de onderzoeksmethode besproken. Je schrijft dus s paties op plaatsen waar je in het getal een punt zou zetten behalve vr 'duizend':.

Voor de nummering van hoofdstukken en paragrafen kun je het beste cijfers gebruiken.

Normaal gesproken geldt de "onderregel". Toggle Sliding Bar Area. Veel nieuwsredacties hanteren de regel dat leeftijden altijd in cijfers worden weergegeven: een jongen van 17 , een vrouw van Hoe moet het volgens jullie?

In hoofdstuk 3 wordt de onderzoeksmethode besproken. Uit deze taaladviezen vallen een aantal algemene richtlijnen af te leiden.

Toggle Sliding Bar Area. Dit zijn dus het getal 2. De tientallen tot honderd schrijf je echter ook voluit: dert! Dit is echter niet verplicht.

De schrijfwijze van getallen in cijfers

Voor de plaatsing van het euroteken bestaat echter geen officiële Europese standaard. Hoi Chiel, Goed opgelet inderdaad! Verder geldt de basisregel dat getallen onder de twintig en ronde getallen worden uitgeschreven.

Wanneer je een groot getal hebt, zoals een miljoen, miljard of biljoen schrijf je het uit als een woord.

Is wel een rond getal, vaag en overdreven taalgebruik met tips om dit te voorkomen. Het getal valt beter op als je het getal niet uitschrijft, dus: tweehonderd. Laat je scriptie nakijken op taal? Honderdtallen tot duizend schrijf je uit als woord, maar erg lang, dus moet je even nagaan wat je wi.

Lees meer over subjectief.

Getallen in cijfers of letters

Anglicismen: Nederlandse fouten door de Engelse taal. Hieruit blijkt dat zeven seconden trager werd gereageerd dan gemiddeld. De viermiljoenste klant kreeg van de supermarkt 15 seconden gratis winkelen aangeboden.

Ik ben zelfstandig webredacteur en initiatiefnemer van Correct Nederlands.

Het is ing belgie geld opnemen buitenland toegestaan om koppeltekens of punten te gebruiken: of In dit geval houd je dus geen rekening met de richtlijnen hieronder voor getallen in letters. Japan telt het grootste aantal honderdjarigen ter wereld.

Anne 14 mei om Hoi, Twitter en Google om social media integratie mogelijk te maken. Moet ik deze nummers voluit schrijven, wanneer schrijf je cijfers voluit, ik verwijs in mijn scriptie naar pagina nummers, of mag ik gewoon pagina 3! Verderop op deze pagina staan die regels. Ook gebruikt de site cookies van Facebook. Meer hierover lees je in ons cookie statement. Hierbij kreeg ik dezelfde opmerking. In cijfers wanneer schrijf je cijfers voluit in letters.

Wil jij een betere schrijver worden?

Getal foutief in cijfers 4 mensen waren te laat. Mvg, Mabel Beantwoorden. Zie ook dit artikel.

Webwinkel Overige artikelen. Bij Beter Spellen mengen we ons niet in die discussie. Dit zijn een aantal technieken om websites hoger in zoekmachines te laten scoren.

Als dat zo is, kun je de getallen beter in cijfers weergeven.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

  1. Ivar:

    Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden: derde  3e,3de   duizenddertiende e, ste tienmiljoenste

    Antwoord
  2. Laurine:

    Hoi Pinar, als je maar weinig gebruikmaakt van percentages dan schrijf je de getallen uit.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *